Aftensmad

Edamamesalat med tempeh-spyd

Ingredienser

16 skiver tempeh (en blok)

1 dl tamarisauce

2 spsk honning eller kokospalmesirup

300 g kogte og pillede edamamebønner

20 sukkerærter

En god håndfuld spirer, fx rosabi- eller lucernespirer en god håndfuld brøndkarse og ærtespirer (eller andet grønt) små buketter blomkål og romanesco, vi har for syns skyld brugt gul og lilla

2 spsk olivenolie

1 spsk citronsaft

salt

kokosolie til stegning

Tempeh er fermenterede sojabønner, der laves af hele kogte sojabønner og fermenteres med probiotiske kulturer (rhizopus oryzae eller rhizopus oligosporus). Der dannes et skimmellag omkring sojabønnerne, så de kommer til at hænge sammen i en fast blok, man kan skære i skiver. Tempeh har alle sojabønnens gode næringsstoffer, og den er rig på den femte smag umami på grund af gæringsprocessen. Tempeh smager som lyst kød og er meget let at fordøje, fordi gæringsprocessen har ”forfordøjet” proteinerne, som der i øvrigt er masser af, 19 %. Du kan bestille tempeh fra Nagel i din helsekost.

Til 4 personer – 8 grillspyd

Sådan gør du

Skær tempeh-blokken i skiver a cirka 1 cm. Rør tamari og honning eller kokospalmesirup sammen til en marinade, og lad tempeh-skiverne trække i marinaden. Bland en stor skål salat af edamamebønner, halverede sukkerærter, brøndkarse, spirer og små buketter af romanesco og blomkål. Rør salaten med 2 spiseskefulde olivenolie og citronsaft, og smag til med salt. Kom 2 skiver tempeh på hvert grillspyd, og steg dem i kokosolie i cirka 2 minutter på hver side, eller grill dem i ovnen i 5 minutter ved 230 grader. Server de marinerede tempeh-spyd med salaten.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *