1 hokkaido
Olivenolie til stegning
2 løg
3 fed hvidløg
2 store gulerødder
3 alm størrelse kartofler
1 chili
Salt og peber
Idéer til tilbehør
Creme fraiche
Ristet rugbrød/rugbrødcroutoner
Græskarkerner
Blogger og pædagog Camille Maja deler her en af sine skønne opskrifter, som passer lige ind i både tid og årstid. Lige nu er hokkaidogræskarret til at få i stort set alle supermarkeder, og det er perfekt at nyde denne varmende suppe, når vejret er koldt og ruskende udenfor.
Se mere om Camille Maja her, og læs blandt andet hvorfor hun brænder sådan for at inspirere os alle til en sund, nærende kost, hvor der stadig er plads til at nyde kager, mælk i kaffen, fredagsslik mm.
______
Hokkaido suppen er nem, billig og er til 4 personer.
Sådan gør du
Skær dit hokkaido ud i grove tern og smid det i en stor gryde, med varm olie. Skru ned til svag varme og rør rundt engang imellem, mens du skærer kartofler, løg og gulerødder. Når alt er skåret i grove tern smider du det i gryden, sammen med lidt salt og peber Tilsæt presset hvidløg. Dæk ingredienserne med vand og lad det koge i ca. 20 minutter. Blend det hele sammen og tilsæt finhakket chili.
Lad det stå så længe du vil og simre – min stod i 20 minutter før servering. Smag til med salt og peber. Velbekomme, håber I kan lide retten!