[single_post_category_name]

Cremet pasta med mascarpone & ramsløg

Camilla Skov har udgivet bogen ‘Vegetarisk i aften?‘ – en kogebog fyldt med lækre opskrifter på vegetar- og veganske retter, som fungerer både til hverdag og fest. Vi har været så heldige at få lov til at dele nogle af hendes opskrifter, og her kan du se, hvordan du laver den lækreste pastaret med mascarpone og ramsløg.

LÆS OGSÅ: Veggieburger med rødbedequnioabøffer, mangochutney & gedeost

Denne cremede pasta har været en fast hverdagsfavorit herhjemme de sidste mange år. Den er lige så god med squash og grønkål som her, som den er med sommertomater og grøn salat eller stegte grønne bønner og fennikel. Den kan altså varieres efter, hvad du lige har i køleskabet, og fungerer året rundt. Er det ikke ramsløgssæson, bruger jeg et hvidløgsfed i stedet.

INGREDIENSER:

PASTA
320-360 g pasta

MASCARPONESAUCE
2 håndfulde ramsløg (ca. 4 spsk hakket) eller 1 fed hvidløg, revet
4 store spsk mascarpone Saften fra 0,5-1 lille citron Skallen fra en citron
Salt & peber
1 squash
6-8 blade grønkål
4 spsk syltede svampe (s. 31), hakket groft (valgfrit)

Sådan gør du:

Sæt pastavand over. Hak ramsløg fint, og bland med mascarpone, citronsaft og citronskal i en stor skål. Smag til med salt og peber.

Sæt pastaen over. Skær squashen i halvmåne-skiver, og steg på en meget varm pande i olie med et drys salt, til de er gyldne på begge sider. Tilsæt til mascarponeblandingen.

Skyl og riv grønkålen i mindre stykker. Stilkene kan du skære i små fine skiver og stege med — ingen grund til at smide dem ud! Steg ved høj varme med et drys salt og et grydelåg over, til kålen har fået lidt farve og er faldet sammen.

Tilsæt til mascarponen, sammen med syltede svampe (valgfrit), og bland alt godt sammen. Tilsæt evt. 1-2 spsk af pastavandet, hvis sovsen er for tyk. Smag til med salt, peber og ekstra citron.

Når pastaen er al dente, blandes den sammen med sovsen og grøntsagerne. Smag til igen.

Pynt eventuelt med lidt små fine ramsløgsblade og servér.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide