Majstortillaer med bønnefalafler og veggiesalsa 

Ingredienser

Majstortillaer 

1 1/2 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
1 tsk bagepulver
1/2 tsk havsalt
100 g fuldkornsmajsmel
150 g hvedemel

Tip: ekstra mel til æltning og kokosolie til stegning

Bønnefalafler 

1 lille løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk koriander
240 g kogte kidneybønner
50 g valnødder
1 dl majs
2 spsk mel
1 tsk chiliflager

Havsalt og friskkværnet peber

Til servering
Frisk salat
Salsa
Avocado
Sojayoghurt eller havrefraiche
lime

Hjemmelavet salsa

1 spsk olivenolie
1 rødløg
1-3 friske chili
2-3 fed hvidløg
400 g hakkede tomater
1 håndfuld frisk koriander
Saft af 1 lime
Stødt chilipulver efter smag
Salt

 

Er du veganer eller blot ønsker ideer til kødfrie dage, så skal du helt klart prøve denne lækre opskrift – majstortillaer med bønnefalafler og veggiesalsa

Tortillaer – sådan gør du:
Hæld lunkent vand og olivenolie i en skål. Bland bagepulver med salt og majsmel og kom det i skålen. Brug gerne en røremaskine, hvis du har en. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen kan æltes, og ælt den så godt igennem. Hvis du bruger røremaskine, kan du lade den køre i 5 minutter. Drys godt med mel på bordet og hæld deje ud ovenpå. Del den op i 8 lige store stykker. Rul hvert stykke til en flad pandekage med en kagerulle. Sørg for at bevæge din tortilla og drysse med mel løbende under udrulning, så den ikke sætter sig fast på bordet eller kagerullen. Varm en pande op ved en høj varme. Læg en tortilla på panden i et par minutter, til der begynder at komme brune pletter på dejen. Vend tortillaen og giv den et skud varme på den anden side. Sådan fortsætter du med alle dine tortillaer. Server med friske grøntsager, f.eks. salat og avocado, bønnefalafler og hjemmelavet salsa.

Glutenfri tip: Erstat hvedemel med fint majsmel.

LÆS OGSÅ: Vegansk velvære: 4 fantastiske opskrifter

Bønnefalafler – sådan gør du: 
Kom løg, hvidløg og frisk koriander i en foodprocessor og hak det godt igennem. Tilsæt kidneybønner og kør foodprocessoren et par sekunder, så der stadig er bid i kidneybønnerne. Har du ikke en foodprocessor, kan du hakke ingredienserne i hånden og blende det sammen i en skål med en stavblender. Hak valnødderne groft og vend dem sammen med majs, mel og den blendede masse fra foodprocessoren. Krydr med chiliflager samt rigeligt med salt og friskkværnet peber. Sæt bønnefarsen i køleskabet en times tid før brug. Brug enten et æbleskivejern eller en almindelig pande til stegningen. Varm panden godt op med olie. Form bønnefarsen til runde kugler og steg falaflerne gyldenbrune på alle sider. Server til mexicanske tortillaer med lidt limesaft over og server salat, hjemmelavet salsa, avocado og sojayoghurt eller havrefraiche til.

Glutenfri tip: Benyt kikærtemel eller gluenfri havregryn.

LÆS OGSÅ: Linse “patties” med ris & solsikkekerner

Hjemmelavet salsa – sådan gør du: 
Varm en lille gryde med olivenolie. Hak rødløg, chili og hvidløg helt fint og svits det i gryden. Tilsæt hakkede tomater og kog grydens indhold op. Skru ned og tilsæt finthakket koriander. Lad det simre et par minutter. Tilsæt limesaft og smag din salsa til med ekstra stødt chili og salt. Hæld din salsa i et skoldet patentglas eller syltetøjsglas og luk låget til med det samme. Salsaen kan holde sig et par måneder i køleskabet inden åbning. Skal den bruges samme dag, kan den fint opbevares i en bøtte og stilles i køleskabet.

Tips: Server din salsa kold til mexicanske retter.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive