Aftensmad

It’s Pizza Time: Pizza Margherita

It's Pizza Time: Pizza Margherita
Ingredienser

Pizzabund

5 dl lunkent vand

1 tsk salt

50 g gær

1 spsk olivenolie

ca 450 g hvedemel

150 g fuldkornsmel


Tomatsauce

750 g gode tomater, gerne små og ekstra søde

3 spsk. olivenolie

3 fed hvidløg, fintsnittet i skiver

1 lille sjat æble-eller balsamicoeddike

1 tsk sukker

1 strøget tsk salt

1/2 tsk oregano


Derudover

3 kugler mozzarella, ca. 300 g

1 god håndfuld friske basilikumblade

Min favoritpizza ever!!! Så enkel, så god! Tomaterne er perfekte her henover september, og derfor er det nu du skal stashe dem i lækre tomatsaucer, så du har til de næste måneder, når de holder op med at smage ligeså godt og sødt. En af min yndlingsmåder at bruge den dejlige tomatsauce, er i Pizza Margherita som her, hvor man virkelig kan smage tomaternes fulde sødmefulde og ekstremt aromatiske smag. Kombineret med den bløde lækre mozzarella og de let pebrede friske blade basilikum, bliver det et måltid som trods sin enkelhed er en konge værdig.

Denne portion giver 3 pizzaer.

Sådan gør du

Smuldr gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og olie og mel og ælt dejen til den er smidig og glat. Husk at dejen ikke må blive for tør, men skal stadig være til at håndtere og ikke alt for klistret. Blød, smidig og ikke-klistrende, så er den perfekt. Lad dejen hæve en halv til en hel time tildækket på en lunt sted. Jeg bruger ofte film over dej, så klistrer det ikke til viskestykket 😉

Tænd ovnen på 220 grader.

Derefter laves tomatsaucen ved at skylle og skære tomaterne i kvarte. Fjern evt. den lille grønne dut, hvis den er hård. Varm en pande op med olivenolie, svits hvidløgsskiverne i nogle minutter til de er bløde og duftende, men ikke brændte. Tilsæt tomatstykkerne og svits videre. Tomaterne vil begynde at afgive saft, brug en spartel eller grydeske til at trykke dem let ud. Tilsæt eddike, sukker, oregano og salt og lad saucen simre 5-10 minutter uden låg, til den er lækker og tyk i konsistensen. Sæt den til side.

LÆS OGSÅ: Løgpizza med salvie & gedeost

Når dejen er hævet op til dobbelt størrelse, delen den i tre dele. Brug en stor skål til at trække hver kugle dej ud over, så du får en fin tynd midte, og lidt mere dej i kanterne. Læg på bageplade, og spred 3-4 gode skefulde tomatsauce ud over. Top med en kugle mozzarella. Bag pizzaen i ca. 10-12 minutter på midterste rille i ovnen, til siderne er gyldne og sprøde, og mozzarellaen bobler lifligt. Spis med friske basilikumblade på toppen, og evt. et par dråber god olivenolie. Gentag med de andre to pizzaer.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *