[single_post_category_name]

Squash og porresuppe med sesam-græskarsalt

Jeg er vild med at spise supper, når det er koldt! Den måde en god suppe varmer mig helt ned i storetæerne og mætter på den rareste måde, det elsker jeg. Suppe er for mig noget af det mest alsidige overhovedet. Jeg tømmer tit grøntsagskassen og laver suppe af de rester, der måtte være, lidt krydderurter, en god grøntsagsbouillon, så behøver man faktisk næsten ikke mere. Det bliver til en forskelligartet omgang fra tid til anden, nogle bliver almindelig gode, mens andre bliver så gode, at jeg skriver dem ned og deler dem med jer. Hvis du kan lide en klassisk porre-kartoffelsuppe, så vil du også kunne lide denne supper her. Den er vidunderlig sødmefuld og dejlig cremet, men uden den flødemættede tyngde, som normalt er i en porre-kartoffelsuppe, og så er den lav på stivelse og høj på en masse gode grøntsagsfibre. Og det der med sesam-græskarsalt, det tænker du måske er unødvendigt, men prøv det nu lige. Det smager rigtig dejligt og giver lige det crunchy twist, som bringer suppen op til det luksuriøse. Jeg er vild med det!

Sådan gør du

Squash-porresuppe – Smelt smørret i en gryde og hak løg og hvidløg fint, sauter i smørret over lav varme. Imens skæres porrerne i tynde og skylles grundigt fri for jord. Brug hele porren fra rod til den mørkegrønne spids. Når løgene er let transparente, tilsættes porrerne og svitser med i ca 5 minutter til også de er blanke og bløde. Ved at svitse dem længe, bliver deres søde smag fremhævet og suppen får den her dybe runde smag, som er vidunderlig. Skær squash og fennikel i tynde skiver og tilsæt sammen med majs, timian og bouillon. Lad suppen simre til grøntsagerne er møre og lad den stå og køle af, før den blendes til en cremet konsistens. Varm den op igen og server med sesam-græskarsalt, hakket purløg og et dryp god olivenolie.

Sesam-græskarsalt – Rist sesamfrø og græskarkerner på en pande over lav varme til de begynder at poppe og ”larme” lidt og lugte kraftigt af nødder. Lad dem køle af før de blendes kortvarigt med salt og spidskommen, til en grov blanding. Drys på den varme suppe.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide