[single_post_category_name]

Sådan laver du nem julemad

Confiterede andelår er en luksus ud over alle grænser. Kødet bliver smeltende mørt og meget meget smagfuldt, når det tilberedes på denne måde. Og med denne måde mener jeg, hjælp, at kødet faktisk simrer i andefedt, i stedet for at blive stegt på konventionel vis. Ja, seriously, det koger faktisk i fedt. Det lyder selvfølgelig umiddelbart ikke så tiltalende, men jeg lover jer, smagen altså, den er helt fantastisk. Og så det faktum at det bliver det møreste stykke and du længe har fået, det lægger jeg hovedet på blokken på. Jeg selv planlægger at lave confiterede andelår til juleaften. Det velsignede, for nu at blive i den julede jargon, det er, at du kan lave kødet i forvejen, på til flere uger, ja måneder faktisk, omend det ikke er så aktuelt her, og så blot varme det op i ovnen, så det bliver brunt og sprødt på selve juleaften. Grunden til at det kan holde sig er, at fedtet som kødet simrer i, omslutter hele herligheden, også når det er kølet af, og derfor får bakterier og andet godtfolk ikke lov til at komme ind og forstyrre. Så hvis blot du er omhyggelig med hygiejnen, så kan disse andelår faktisk holde sig ganske længe på køl. En af de ting du skal passe særligt på, er jordbakterier, som eksempelvis kan befinde sig på de krydderurter du salter lårene med inden de ryger i gryden. Derfor er det ultravigtigt, at du vasker og tørrer krydderurterne meget grundigt. Husk også at bruge helt rene køkken-remedier, gerne skoldede, hvor det kan lade sig gøre. Jeg har her serveret andelårene med en frisk og sprød rødkålssalat med granatæble, appelsin og hakkede valnødder, de klæder dem at være i lidt syrligt og friskt selskab.

Sådan gør du

Start med at vaske krydderurterne GRUNDIGT og tør dem helt af med et viskestykke. Put andelårene i en frysepose sammen med salt, sukker, hvidløg og timian og sørg for at gnide saltet godt ind i sukkeret. Luk posen og lad lårene salte på køl i et døgn. Anbring nu lårene i en gryde, smelt andefedtet og hæld det over, så kødet er dækket af fedt. Bring til en svag simren og lad kødet simre i fedtet i 2 1/2 – 3 timer indtil det næsten falder fra benet. Det er vigtigt at at kødet blot simrer mens det tilberedes, hvis det decideret koger, bliver kødet hårdt, og du får ikke det der smeltende møre kød. Herfra lægges lårene i en beholder og fedtet hældes over, og nu kan det holde sig på køl i hvert fald et par uger. Når det skal tilberedes, tages det blot op af fedtet, det er nemmest hvis det har stuetemperatur, så tag det ud lidt før, og lægges på en bageplade og varmes op i en 225 grader varm ovn til det er gyldent og let sprødt.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide