Dejlig varmende mad: Kødboller i cremet kokosmælksauce

Ingredienser

Kødboller

400 g hakket kalv

2 mellemstore løg

1 fed hvidløg

1 stængel citronskal

2 knuste kaffir limeblade

skal fra en halv limefrugt

1 æg

3 spsk. mælk

1/2 tsk stødt koriander

1/2 tsk. stødt allehånde

1 tsk. salt

smør til stegning

Kokosmælks-sauce 

2 spsk. smør eller neutral olie

2 porrer

3 stængler bladselleri

1 dåse kokosmælk

3 limeblade

saften fra en lime

1/2 tsk. rørsukker

salt

frisk koriander

Nem og dejlig trygheds-mad. Kødboller i en cremet kokosmælksauce med porrer, selleri og limeblade. Det smager super godt!

Sådan gør du

Hak løgene fint og bland med de øvrige ingredienser til kødbollerne. Rør farsen lind, og form den derefter til små kødboller. Steg kødbollerne gyldenbrune i smør. Tag dem derefter af varmen og rengør panden. Rengør porrer og bladselleri, og skær begge dele i skiver på skrå. Steg grøntsagerne bløde og medgørlige i smør, tilsæt kokosmælk og kalvekødbollerne, og lad saucen simre i 10 minutter, efter du har tilsat de øvrige ingredienser. Smag saucen til med limesaft, salt og sukker. Servér med jasmin- eller basmatiris og masser af frisk koriander.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet