[single_post_category_name]

Nem & cremet hverdagssuppe med parmesan-flager

Nem & cremet hverdagssuppe med parmesan-flager

Jeg fornemmer at suppe bliver hot hot her inden længe. Efterfulgt af juice-bølgen, bør det være tid til, at suppen begynder at få den opmærksomhed, den så absolut fortjener. Og, ja, jeg har også serveret suppe for mange, oftest mænd, som har fået lavet sig en forestilling om, at suppen ikke er helt er rigtig mad. Forret, lad gå, men hovedmåltid? Det er det lidt sværere med. Det er faktisk synd, fordi suppe er fantastisk på alle mulige måder. Det er billigt, det er nemt, det kan varieres, OG, så smager det skønt!! Denne suppe blev til, fordi jeg havde mit hoved dybt i grøntsagsskuffen, og deri fandt både en halv pose kartofler, porrer og en lidt kedelig fennikel. Fordi jeg altid har min yndlings-bouillon, Herbamare i køleskabet, og tilmed en sjat hvidvin som også havde mistet fordums smag og glans, så var alle komponenterne der, for at kunne fremtrylle en dejlig suppe. Og her mener jeg ikke, at både Herbamare og hvidvin er afgørende for en dejlig suppe, meeeen, det hjælper nu godt på vej. En god bouillon kan løfte en suppe, så her kan det betale sig ikke at gå efter den billigste. Hvidvinen giver en delikat syrlighed, som jeg rigtig godt kan lide, og så skal det for god ordens skyld nævnes, at alkoholen koges ud, så det er ganske sikkert at servere den for børn. Ristede parmesanflager er en luksus, og det smager SÅ godt. Det samme går for de pesto-ristede solsikkekerner. Det er ren sprød lyksalighed på hele sendefladen.

Derfor, prøv denne suppe. Den er god! Virkelig. Og den er nem. Giv den fuld skrue på toppingen, så får du også dine børn med på suppe-holdet, hvis du har altså har sådan nogle. Her vil jeg lige indskyde de gyldne ord, når vi taler børn og suppe. Ristede bacontern. Det får på forunderlig vis, alt til at glide ned. Så er det sagt.

Denne portion giver ca. halvanden liter suppe, hvilket er nok til 4-5 mennesker.

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og pil den yderste del af porrerne, hvis det behøves. Skær porrerne i skiver og skyl grundigt så alle jordrester er væk, Det kræver nogle omgange. Skær kartoflerne o store tern og skyl dem. Skær fennikelen i skiver, og sæt alle de klargjorte grøntsager til side. Skræl løgene og skær dem i terne eller tynde både. Snit hvidløgene i skiver. Smelt smørret i olivenolie i en gryde og svits løg og hvidløg nogle minutter over medium varme og under omrøring. De skal ikke brune, blot blive bløde og let gennemsigtige. Tilsæt resten af grøntsagerne og lad dem svitse med i 4-5 minutter, rør dem en gang imellem. Tilsæt hvidvinen, skru op for varmen og lad den koge ind til cirka halvdelen. Tilsæt nu bouillon og vand og lad suppen simre under låg i en halv times tid indtil kartoflerne er møre. Det er dem der tager længst tid. Brug en stavblender til at blende suppen til den er cremet, når det har stået et kvarters tid og ikke er så voldsomt varm. Tilsæt fløden og smag til med salt og friskkværnet peber. 
Parmesanflager: Riv parmesanen og fordel den i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir. Bag parmesanen i ca. 5-7 minutter, til den er smeltet og gylden. Det kan være den skal have lidt længere, det kommer an på dels ovnen, men også hvor fint den er revet. Men for guds skyld, hold øje med den. Det er så ærgreligt, hvis den brænder på! Tag parmesanen ud af ovnen og lad den køle af på bagepapiret på en rist, før den knækkes i stykker.

Pesto-solsikkerkerner: Rist solsikkerkernerne på en tør pande, til de begynder at blive gyldne og dufte ristet. Tilsæt pestoen og vend hurtigt rundt, tag dem derefter af varmen og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Server suppen med parmesanflagerne, de ristede kerner, måske lidt persille eller basilikum og et dryp god olivenolie.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide