Sort bønnegryde med bacon & søde kartofler

Ingredienser

Ca. 400 g tørrede sorte bønner, udblødt natten over

4 spsk. olie

150 g lufttørret bacon skåret i store tern

2 store løg, grofthakket

4 fed hvidløg, grofthakket

1 stor rød peber i store tern

1 stor gul peber i store tern

5 stængler bladselleri i skiver

1 tsk. spidskommen

½-1 mild rød chili, finthakket

Ca. 12 dl kyllingefond

Salt og peber

1 limefrugt

Friske koriander

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde, og svits baconstykkerne heri, til de begynder at afgive fedt og bliver sprøde. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt i tern, bladselleri, chili og spidskommen, og svits grøntsagerne i 3-4 minutter ved mellemhøj varme. Tilsæt bønner og kyllingefond, og lad retten simre i ca. 1 time, indtil bønnerne er møre, men ikke udkogte. Smag til med limesaft og salt, og server retten med masser af friske koriander og evt. en klat cremefraiche.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive