Ca. 400 g tørrede sorte bønner, udblødt natten over
4 spsk. olie
150 g lufttørret bacon skåret i store tern
2 store løg, grofthakket
4 fed hvidløg, grofthakket
1 stor rød peber i store tern
1 stor gul peber i store tern
5 stængler bladselleri i skiver
1 tsk. spidskommen
½-1 mild rød chili, finthakket
Ca. 12 dl kyllingefond
Salt og peber
1 limefrugt
Friske koriander
Sådan gør du
Varm olien op i en gryde, og svits baconstykkerne heri, til de begynder at afgive fedt og bliver sprøde. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt i tern, bladselleri, chili og spidskommen, og svits grøntsagerne i 3-4 minutter ved mellemhøj varme. Tilsæt bønner og kyllingefond, og lad retten simre i ca. 1 time, indtil bønnerne er møre, men ikke udkogte. Smag til med limesaft og salt, og server retten med masser af friske koriander og evt. en klat cremefraiche.