Sort bønnegryde med bacon & søde kartofler

Ingredienser

Ca. 400 g tørrede sorte bønner, udblødt natten over

4 spsk. olie

150 g lufttørret bacon skåret i store tern

2 store løg, grofthakket

4 fed hvidløg, grofthakket

1 stor rød peber i store tern

1 stor gul peber i store tern

5 stængler bladselleri i skiver

1 tsk. spidskommen

½-1 mild rød chili, finthakket

Ca. 12 dl kyllingefond

Salt og peber

1 limefrugt

Friske koriander

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde, og svits baconstykkerne heri, til de begynder at afgive fedt og bliver sprøde. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt i tern, bladselleri, chili og spidskommen, og svits grøntsagerne i 3-4 minutter ved mellemhøj varme. Tilsæt bønner og kyllingefond, og lad retten simre i ca. 1 time, indtil bønnerne er møre, men ikke udkogte. Smag til med limesaft og salt, og server retten med masser af friske koriander og evt. en klat cremefraiche.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide