Sort bønnegryde med bacon & søde kartofler

Ingredienser

Ca. 400 g tørrede sorte bønner, udblødt natten over

4 spsk. olie

150 g lufttørret bacon skåret i store tern

2 store løg, grofthakket

4 fed hvidløg, grofthakket

1 stor rød peber i store tern

1 stor gul peber i store tern

5 stængler bladselleri i skiver

1 tsk. spidskommen

½-1 mild rød chili, finthakket

Ca. 12 dl kyllingefond

Salt og peber

1 limefrugt

Friske koriander

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde, og svits baconstykkerne heri, til de begynder at afgive fedt og bliver sprøde. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt i tern, bladselleri, chili og spidskommen, og svits grøntsagerne i 3-4 minutter ved mellemhøj varme. Tilsæt bønner og kyllingefond, og lad retten simre i ca. 1 time, indtil bønnerne er møre, men ikke udkogte. Smag til med limesaft og salt, og server retten med masser af friske koriander og evt. en klat cremefraiche.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet