Aftensmad

Sort bønnegryde med bacon & søde kartofler

Ingredienser

Ca. 400 g tørrede sorte bønner, udblødt natten over

4 spsk. olie

150 g lufttørret bacon skåret i store tern

2 store løg, grofthakket

4 fed hvidløg, grofthakket

1 stor rød peber i store tern

1 stor gul peber i store tern

5 stængler bladselleri i skiver

1 tsk. spidskommen

½-1 mild rød chili, finthakket

Ca. 12 dl kyllingefond

Salt og peber

1 limefrugt

Friske koriander

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde, og svits baconstykkerne heri, til de begynder at afgive fedt og bliver sprøde. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt i tern, bladselleri, chili og spidskommen, og svits grøntsagerne i 3-4 minutter ved mellemhøj varme. Tilsæt bønner og kyllingefond, og lad retten simre i ca. 1 time, indtil bønnerne er møre, men ikke udkogte. Smag til med limesaft og salt, og server retten med masser af friske koriander og evt. en klat cremefraiche.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *