1 spsk. sesamolie, kokosolie eller neutral olie
2 fed hvidløg i skiver
1 spsk. hakket ingefær
400 g hakket skinkekød
1/2 dl soyasauce
1 tsk. rørsukker
Saften fra en halv lime
Salat
1 halvt spidskålshoved
1/2 kinaradise
1 mellemstort rødløg
2 store gulerødder
100 g sukkerærter
1 bundt frisk mynte
1 bundt frisk koriander
1 frisk rød chili
100 g saltede ristede peanuts, grofthakkede
Sauce
Saften fra 1 lime
3 spsk fiskesauce
2 spsk riseddike
1 ½ spsk sukker
1 spsk frisk revet ingefær
½ frisk rød chili
Dette er en af mine yndlingssalater, så let, så lækker, sprød og med masser af smag fra især krydderurterne, som er lige præcis hvad der gør denne salat. Der skal ikke spares på dem, bare giv den gas. Masser af koriander og masser af mynte, Det er klassiske ingredienser i det vietnamesiske køkken, og denne salat er da også meget inspireret heraf.
Saucen man hælder over salaten er syrlig, sød og stærk, og præcis så rensende i munden som man kan ønske sig. Salaten er super som et let måltid, til madpakken næste dag ( i så fald, så vent med at hælde dressingen på til lige inden den spises), eller som tilbehør til et større måltid, buffet eller lignende.
Let frokost til 4 eller en stor salat til 2.
Sådan gør du
Bland ingredienserne til saucen og lad den stå og trække smag. Varm olien op på en pande, skær hvidløg og ingefær i små tern og svits i olien et par minutter. Tilsæt kødet og steg til det er gennemstegt, mens du roder det rundt med en træske. Tilsæt soyasuce, sukker og limesaft, og vend godt rundt. Sluk for varmen og sæt kødet til side.
Snit alle grøntsagerne til salaten i tynde strimler. Du kan selvfølgelig også bruge en mandolin, hvis du har sådan en. Hak krydderurterne mellemfint.
Vend hele baduljen sammen og hæld ud på et fad. Top med kødet, vend evt let rundt og hæld dressingen over. Drys med de hakkede peanuts og server med et samme.
To tips:
1. Hvis salaten skal gemmes, så vent med dressingen/saucen.
2. Skal salaten gøres ekstra mættende, kan der tilsættes (fuldkorns)nudler.
Velbekomme!