Tømmermændsmad: Her er burgeren, du skal lave 1. januar

Ingredienser

800 g hakket mellemskært oksekød

olivenolie

1 stort rødløg

1 skvæt hvidvinseddike

2 store syltede agurker

4 sesam-burgerboller

4-8 tynde skiver bacon

4 tsk amerikansk sennep

tabasco chipotle-sauce

4 tynde skiver rød leicesterost

4 tsk tomatketchup

Burgerdressing

¼ iceberg

2 store spsk mayonnaise

1 stor spsk tomatketchup

1 tsk tabasco chipotle-sauce

1 tsk worcestershiresauce

Valgfrit: 1 tsk cognac eller bourbon

 

Her får du Jamie Olivers bud på en lækker, snasket burger, som er helt perfekt til dagen efter nytårsaften!

Nogle burgere er’gourmet’ og overdynget med pynt, og andre er tyndere, enklere og pakket ind i papir – slatne og kedelige. Jeg kan kun sige, at min vilde burger er med helt i toppen – og det at tilberede den næsten er helt rituelt med hensyn til, hvad der skal til for at lave en burger tæt på det perfekte. Jeg har også brugt den fremragende teknik med at pensle burgeren med sennep og et stænk tabasco chipotle-sauce under tilberedningen for lave et super krydderilag.

Til 4 personer.

Sådan gør du

Burgeren: Bed slagteren om at hakke 800 g mellemskært oksekød. Del det i 4, gør hænderne våde og rul hver klump til en kugle, og pres den flad. så den er rundt regnet 12 cm i diameter og ca. 2 cm større end bollerne. Læg dem på en olieret tallerken og stil dem til afkøling i køleskabet. Skær rødløget i ringe og læg dem i en skål med eddiken og et drys salt. Snit de syltede agurker og halver bollerne. Hak salaten fint og bland det i en skål med resten af ingredienserne til burgerdressingen og smag den til.

Jeg kan bedst lide kun at lave to burgere ad gangen for at opnå det helt perfekte, så sæt to pander over. En stor slip-let på fuldt blus til burgerne og en anden ved jævn varme til baconen. Dup dine burgere med olie og krydr dem med salt og peber. Læg to burgere på den første pande og pres dem ned med en paletkniv, og læg så halvdelen af baconen på den anden pande. Vend burgerne efter 1 min. og pensl den stegte side med sennep og et skvæt tabasco. Efter endnu et minut vendes burgerne om på sennepssiden, og de skal igen pensles med ½ tsk sennep og endnu et skvæt tabasco.

Steg dem yderligere 1 min. og læg derefter et stykke sprødt bacon på toppen af hver burger med en skive ost. Kom en lille smule vand på panden og sæt en ovnfast skål over som låg, så osten kan smelte – 30 sek. skulle kunne gøre det. Samtidigt rister du burgerbollerne i baconfedtet, indtil de er en smule gyldne. Gentag det hele med de to sidste burgere.

Så skal selve burgeren bygges: Kom ¼ af dressingen på den flade bolle, læg en baconburger ovenpå, en fjerdedel af løgene og agurkerne ovenpå igen. Gnid den øverste bolle med 1 tsk. ketchup og pres det hele sammen. Hvis burgeren for lov til at stå, siver saften ud i brødet, så den skal serveres med det samme – eller som en ekstra-smudsig sag, pak burgerne ind i fedttæt papir og giv den et minut til at blive vidunderlig snasket.

LÆS OGSÅ: Tournedos med andelever

LÆS OGSÅ: Svineskank med kål og gulerod

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være