Risotto med butternut og forårsløg

Ingredienser

Bagte butternut og forårsløg

500 g butternut squash skåret i tern, 2×2 cm

1 bundt forårsløg

lidt olivenolie

salt

Risottoen

Ca 1,2 liter god kyllinge- eller grøntsagsfond

100 g smør

1 stort scalotteløg eller 2 mindre, finthakket

2 dl tør hvidvin eller vermouth

400 g risottoris

75 g friskrevet parmesan

Læg butternut-ternene i et ildfast fad sammen med forårsløgene, og drys med salt og dryp med olivenolie. Har du lidt frisk timian, er det nu du skal bruge det til at drysse på grøntsagerne. Bag dem til de er møre, ca. 20-25 minutter ved 180˚. Lad dem stå på køkkenbordet og køle af. Hæld fonden i en gryde, og lad den stå over helt svag varme, så den holdes varm.

Smelt halvdelen af smørret i en tykbundet gryde eller pande, og tilsæt de finthakkede scalotteløg. Lad løgene simre ved svag varme i 8-10 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige, men ikke brune. Tilsæt risottoris og vend dem rundt i blandingen, så risene er dækket af smørret. Tilsæt så hvidvin, og lad det koge helt ind. Begynd nu at tilsætte fonden et par spsk. ad gangen, imens du rører forsigtigt, indtil hver ny omgang fond er absorberet af risene, før den næste tilsættes.

Bliv ved med at tilsætte fond, indtil risen er mør og cremet, men stadig med et let bid. Det tager ca. 15-20 minutter. Når risene er næsten møre, tilsættes butternut og forårsløg med det resterende smør og parmesanen. Krydr med salt og peber, og lad stå med låg på et par minutter, før den serveres.

Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og