[single_post_category_name]

Gnocchi med kødboller

Hjemmelavede gnocchi er en luksus, man må give sig selv fra tid til anden. De er på ingen måde at sammenligne med færdigkøbte. Bløde og nærmest smeltende på tungen, som de er. De har den fineste sødmefulde smag af kartoffel, ikke mærkeligt eftersom det er det, de primært laves af. Jeg er ret stor fan af estragon, som har en meget fin syrlig og på en sær måde, lidt lakridsagtig smag, men kan du bedre lide basilikum for eksempel, så skift estragonen ud med det. Det bliver også en skøn ret.

Her er nok til 4 personer, og selvom du tænker, at der umiddelbart ikke er særlig mange gnocchier, så mætter de altså, så man behøver ikke en kæmpe portion.

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200°, skrub kartoflerne, læg dem i en stor bradepande og lad dem bage 1 time, eller indtil de er møre. Lad dem køle langsomt af, og skrab det bløde kartoffelkød ud. Mos kartoflerne grundigt, og saml kartoffelmosen på et stort spækbræt eller en skål med lave sider, og lav en fordybning i midten. Hæld æggeblommerne og melet i sammen med et godt nip havsalt. Brug fingrene til forsigtigt at vende det hele sammen. Ælt det ikke for meget, så skal du bruge ekstra mel, og det vil i sidste ende gøre gnocchierne tunge og kompakte. Del dejen i fire dele, og rul hver del til en pølse på ca 2 cm tykkelse. Skær hver pølse i stykker af 2-3 cm, og brug en gaffel til at give et let tryk på gnocchien. Det får saucen til at hænger bedre ved i “rillerne”.

Imens kartoflerne bager i ovnen, kan du lave kødbollerne og saucen.
Smuldr brødet og hæld mælken på. Lad det stå ca. fem minutter. Tilsæt æg, løg, hvidløg, hakkekød, parmesan, krydderurter og smag til med salt og peber, og rør farsen blød. Steg små runde kødboller i lidt olivenolie.

Til saucen svitses løg og hvidløg i olie, til begge dele er blanke uden at være brankede. Tomaterne tilsættes, og saucen får lov at stå og simre 5-10 minutter. Tilføj gerne lidt vand, hvis den bliver for tør. Smag til med eddike, salt og friskkværnet peber, evt. også lidt sukker, og tilsæt fløden og estragonbladene uden stilke. Tilføj kødbollerne og lad saucen småsimre i 5 min. mere, så saucen tager smag af kødbollerne og omvendt.

Bring en gryde med saltet vand i kog, og sænk ca. 10 gnocchier ned ad gangen. Når de kommer op til overfladen, så er de færdige. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af, før de lægges på et fad. Top med kødbollerne og saucen, og server retten med det samme.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide