[single_post_category_name]

 Nem, sund og rigtig god misosuppe 

Hvis man har miso-pasta, kan man lave misosuppe. Meget hurtigt. Meget nemt. Hvis du ikke kender miso, så er det en pasta lavet på fermenterede soyabønner, byg eller brune ris.

Soyabønner blandes med havsalt og koji, som kickstarter fermenteringsprocessen, hvorefter blandingen ligger alt mellem 3 måneder til 3 år. Det har en kraftig umami-smag, og smager rigtig dejlig blandet i misodip eller som en basis-bouillon i suppe, hvilket jeg ofte bruger. Det er sundt og næringsrigt og rigtig fint at spise som en del af en basisholdig kost.

Det fantastiske ved misosuppe er, at du kan bruge stort set alt hvad du måtte have liggende i køleskabet. I grøntsagsskuffen, selvfølgelig. Men også kogte ris, nudler, lidt kold kylling, krydderurter er dejligt.

LÆS OGSÅ: Squash & porresuppe med sesam-græskarsalt

Jeg holder af min misosuppe lavet på enkel vis. Selleri og gulerod har den der urtede smag, som jeg synes passer fint til, og personligt foretrækker jeg nudler frem for ris. Her har jeg tilsat stegt tofu, som giver både protein, og så smager det dejligt. Husk at tofu er temmelig smagsfattig i sig selv, så den skal lige marineres for at få noget ekstra smag. De sorte nudler er lavet af sorte ris, og smager vildt godt, og er langt mere næringsholdige end de traditionelle hvide ris- eller æg-nudler.

Tilberedning:

Skær tofuen i firkanter og læg i en skål, tilsæt soya, hvidløg og ingefær. lad tofuen marinere i en halv times tid. bland misopasta med vand og tilsæt evt en smule frisk ingefær. Skær selleristænglerne i tynde skiver og gulerødderne i tern. lad suppen simre ved lav varme imens nudlerne laves. Kog dem efter anvisningerne på pakken, og skyl dem over med koldt vand, på den måde fjernes overskydende stivelse så nudlerne ikke klistrer så nemt sammen.

LÆS OGSÅ: Lun kålsalat med krydret kylling

Varm kokosolien op i en lille gryde og tag 4-5 stykker tofu uden marinaden op i gryden ad gangen. lad dem stege i ca 5 minutter til de er gyldne og sprøde. Gentag til al tofuen er lavet. Fordel nudlerne i skåle, hæld den helt varme misobouillon over og top med de stegte tofubidder. Fintsnittede forårsløg havde været perfekt her, men det glemte jeg desværre at købe.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide