Halloumi-vaffelsandwich med hummus og grillede grøntsager

Ingredienser

Halloumi-vafler

2 æg

1 dl mælk

1 dl kikærtemel (eller anden type mel)

1 tsk. bagepulver

¼ tsk. havsalt

friskkværnet peber

1 forårsløg, finthakket

50 g halloumi (eller grillost), revet


Serveringsforslag

hummus

den resterende halloumi eller grillost (kan udelades)

½ aubergine

½ squash

1 gulerod

en god håndfuld salatmix

1 håndfuld granatæblekerner

 

Disse vafler er helt perfekte til frokost eller nem aftensmad, da de er dejligt hurtige at lave, og så kan de varieres i det uendelige, alt efter hvad du har til rådighed i dit køleskab og køkkenskabe. Det er en nem og spændende måde at lave et lækkert alternativ til sandwichbrød på, og så er de bare fulde af smag!

4-6 stk.

Sådan gør du

Start med at tænde dit vaffeljern, så det kan stå og varme op, mens du laver vaffeldejen ved at komme alle ingredienserne i en skål og røre dem grundigt sammen. Hvis du ikke har et slip-let-vaffeljern, skal du smøre det med en smule fedtstof, inden du går i gang, og så er det ellers bare med at hælde lidt vaffeldej i vaffeljernet og bage dejen, til du har let gyldne og gennembagte vafler.

Forbered de grillede grøntsager, mens vaflerne bager. Skyl og skær dine favoritgrøntsager i tynde skiver, jeg brugte aubergine, squash og gulerod. Pensl evt. grøntsagerne med en lille smule olivenolie, giv dem et drys salt og peber, og grill dem på en forvarmet grillpande ved høj varme. De skal ikke have meget mere end et par min., men dette kan variere, alt efter hvilke grøntsager du bruger, og hvilken tykkelse de har. Skær derefter den resterende halloumi eller grillost i skiver på ca. 1/3-1 centimeters tykkelse, og steg dem på grillpanden et par min. på hver side, til de er let gyldenbrune. Server dine vaffelsandwiches med et godt lag hummus, lidt blandet salat, de grillede grøntsager, de grillede halloumiskiver og lidt granatæblekerner.

Opskriften er fra kogebogen ‘Vidunderlige Vafler’ som kan købes her. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være