[single_post_category_name]

Lun kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat hører sig til om sommeren, når kartoflerne er allerbedst. Jeg husker, at min venindes mor altid lavede denne her lækre og delikate lune kartoffelsalat, som smager henrivende med et godt stykke grillet kød eller kylling.

LÆS OGSÅ: Friske forårsruller

Jeg elsker modsætningen imellem sødt og syrligt som dressingen giver, og de sprøde grønne asparges er så lækre i. Hvis du ikke har prøvet at tilberede radiser varme før, så er det nu du skal prøve det. Radisernes let bitre friskhed bliver erstattet af en mild og medgørlig sødme, sprødheden bliver selvfølgelig mindre udtalt, men de har stadigvæk deres knæk. Jeg fandt de fineste små spæde og bedårende asparges hos grønthandleren. De fik blot et lille minut på panden, efter kartoflerne var varmet op. Lad det være op til størrelsen på aspargesene, hvor lang tid de skal have varme. Jo større, jo længere. Er de helt spæde, kan du overveje blot at overhælde dem med kogende vand og vende dem i salaten lige inden den serveres.

LÆS OGSÅ: Den perfekte snack: Tortilla slices

Sådan gør du

Start med blande eddike, sukker og fløde, og lad det stå, indtil sukkeret er opløst. Eddiken vil få fløden til at tykne, så det får en lækker cremet konsistens. Skær løget i skiver og radiserne i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.

Smelt smørret på en pande og fordel løg og radiser på panden, og lad dem sautere i ca. 5 minutter, til løgene er bløde og gennemsigtige. De må ikke tage farve.

Hæld de skivede kartofler på panden sammen med asparges og dressing, og varm op et par minutter, til kartoflerne er gennemvarme.

Tilsæt timian, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Server lun, evt. til grillet kød eller ristede pølser. Uhm, det er godt.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide