1 mellemstor squash på ca. 300 g
1 finthakket forårsløg/springløg
2 ½ dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 ½ dl danskvand
½ tsk. havsalt og friskkværnet peber
100 g smuldret feta
2 spsk. frisk finthakket dild
1 stor æggehvide pisket stiv
Vindruekerneolie til at stege i
Disse lækre, sprøde og fedtede fritter bliver serveret i let variation på mange restauranter på Symi, Grækenland. De smager helt vildt godt – som små friturestegte dejboller, der er sprøde udenpå og bløde indeni. Det klæ’r dem med masser af den revne squash, som tilfører lidt frisk saftighed, og feta og dild er et smagsmæssigt prik over i’et. Server med frisk tzatziki – jeg foretrækker at undgå den helt fede græske yoghurt her, ellers bliver det simpelthen lidt for fedt det hele.
Giver ca. 10-15 fritter alt efter størrelse
Sådan gør du
Riv squashen på den grove side af rivejernet, og pres evt. lidt vand fra, hvis den er meget våd. Bland mel, bagepulver, feta, springløg, dild og danskvand, og smag til med salt og peber. Vend æggehviden forsigtigt i blandingen. Varm olien op over medium varme. Test med en tændstik (træenden!), om olien er klar. Når det bruser rundt om den, er den klar. Drop skefulde af dejen ned i olien –4-5 stykker ad gangen, og lad dem koge i olien til, de er gyldenbrune og sprøde. Lad fritterne dryppe af på fedtsugende køkkenrulle, og server dem med det straks sammen med tzatzikien.
Læs også: Løgpizza med salvie & gedeost
Læs også: Sød kartoffel-latkes med æg & feta