Ca. 100 g frisk ingefær
2 citroner
2 lime
200 g lyst rørsukker
1 håndfuld friske mynteblade
Ginger ale er en af mine absolut favoritdrikke. Skarp, sød, parfumeret, syrlig og læskende. Denne her hjemmelavede version med syrlighed og masser af aroma fra limefrugterne og myntens friske pust er ganske enkelt fortryllende. Det er ren salighed på en varm sommerdag serveret med masser af is og en håndful friske mynteblade. Jeg har en sød tand og laver den som regel til den søde side, men du kan dosere sukkeret, akkurat som du vil, og i øvrigt også med succes erstatte rørsukker med honning, agavesirup, stevia eller andet. Den søde smag bliver forskellig alt efter, hvad du bruger, men prøver du at undgå ren sukker, er det bestemt et forsøg værd.
Giver ca. 1,5 liter færdigblandet ginger ale
Sådan gør du
Riv ingefæren på den fine side af et rivejern, og pres saften fra citroner og lime. Bland med sukker og mynte, og lad blandingen stå til, sukkeret opløses, og rør i det en gang imellem. Blandingsforholdet er 1:4 med vand eller danskvand. Server med masser af isklumper og NYD!
Læs også: Appelsinjuice med granatæblesaft
Læs også: Lemonade med hindbær & citron
Læs også: Grøn powerjuice