8 dl letmælk/minimælk
5 hele grønne kardemommekapsler
Skallen af en usprøjtet appelsin, gerne skåret af i større stykker, så er de nemmere at fjerne
150 g lys chokolade af god kvalitet
1 knsp salt
En lidt anderledes kop varm chokolade. Appelsinskallens syrlige parfumerede bitterhed og kardemommens varme krydrede smag og duft matcher den lyse chokolade perfekt, og gør at det samlede smagsindtryk ikke bliver alt for sødt.
Til 4 personer.
Sådan gør du
Anbring mælk, kardemommekapsler og appelsinskal i en gryde og varm forsigtigt blandingen op, til den er ved at nå kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad mælken stå og trække smag i en halv time. Hak chokoladen fint, og tilsæt den til mælken. Varm forsigtigt op under vedvarende omrøring til chokoladen næsten simrer, og server den så med det samme i mindre kopper – evt. med en lille klat flødeskum.
Læs også: Klassisk varm chokolade
Læs også: Hvid varm chokolade med mokka & orange