Drikkevarer

Lys drikke-chokolade med kardemomme & orange

Lys drikke-chokolade med kardemomme & orange
Ingredienser

8 dl letmælk/minimælk

5 hele grønne kardemommekapsler

Skallen af en usprøjtet appelsin, gerne skåret af i større stykker, så er de nemmere at fjerne

150 g lys chokolade af god kvalitet

1 knsp salt

 

En lidt anderledes kop varm chokolade. Appelsinskallens syrlige parfumerede bitterhed og kardemommens varme krydrede smag og duft matcher den lyse chokolade perfekt, og gør at det samlede smagsindtryk ikke bliver alt for sødt. 

Til 4 personer.

Sådan gør du

Anbring mælk, kardemommekapsler og appelsinskal i en gryde og varm forsigtigt blandingen op, til den er ved at nå kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad mælken stå og trække smag i en halv time. Hak chokoladen fint, og tilsæt den til mælken. Varm forsigtigt op under vedvarende omrøring til chokoladen næsten simrer, og server den så med det samme i mindre kopper – evt. med en lille klat flødeskum. 

Læs også: Klassisk varm chokolade

Læs også: Hvid varm chokolade med mokka & orange

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *