Lys drikke-chokolade med kardemomme & orange

En lidt anderledes kop varm chokolade. Appelsinskallens syrlige parfumerede bitterhed og kardemommens varme krydrede smag og duft matcher den lyse chokolade perfekt, og gør at det samlede smagsindtryk ikke bliver alt for sødt. Til 4 personer. Sådan gør du. Anbring mælk, kardemommekapsler og appelsinskal i en gryde og varm forsigtigt blandingen op, til den er ved at nå kogepunktet.
Ingredienser

8 dl letmælk/minimælk

5 hele grønne kardemommekapsler

Skallen af en usprøjtet appelsin, gerne skåret af i større stykker, så er de nemmere at fjerne

150 g lys chokolade af god kvalitet

1 knsp salt

 

En lidt anderledes kop varm chokolade. Appelsinskallens syrlige parfumerede bitterhed og kardemommens varme krydrede smag og duft matcher den lyse chokolade perfekt, og gør at det samlede smagsindtryk ikke bliver alt for sødt. 

Til 4 personer.

Sådan gør du

Anbring mælk, kardemommekapsler og appelsinskal i en gryde og varm forsigtigt blandingen op, til den er ved at nå kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad mælken stå og trække smag i en halv time. Hak chokoladen fint, og tilsæt den til mælken. Varm forsigtigt op under vedvarende omrøring til chokoladen næsten simrer, og server den så med det samme i mindre kopper – evt. med en lille klat flødeskum. 

Læs også: Klassisk varm chokolade

Læs også: Hvid varm chokolade med mokka & orange

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet