Drikkevarer

Christiane: Mine yndlingsdrinks til weekenden

Christiane: Mine yndlingsdrinks til weekenden

Først og fremmest bryder jeg mig ikke om hverken gin eller tequila, så derfor er det meget naturligt at ingen af mine yndlingsdrinks indeholder dette. 

Jeg syntes cocktails skal nydes, ikke tylles eller bundes. Cocktails er ikke en fuldemandsdrik, men noget man kan nyde før en middag, til en sammenkomst eller efter en middag. Når det går hen og bliver en fest, erstatter jeg cocktails med drinks og vand selvfølgelig –  husk at drikke vand (og spise chips, shawarma og pizza) når der bliver indtaget alkohol. 

Her er mine 4 yndlings cocktails:

Espresso Martini

Denne cocktail er perfekt inden en middag eller til en stille og rolig aften hvor man blot skal ud og nyde en drink med en veninde eller sin bedre halvdel. Den er smuk og maskulin i udtrykket, men stadig feminin – serveret i det trekantede cocktailglas. 

Ingredienser

3 cl Kahlua
2 cl vodka
1 shot friskbrygget espresso

Sådan gør du

Hæld isterninger i en shaker, og tilsæt herefter Kahlua, vodka og espresso. Ryst shakeren grundigt, og hæld cocktailen op i et martiniglas. Som lidt ekstra kan du toppe cocktailen med kaffebønner eller revet chokolade.Ginger passion

Først var jeg hooked på Cosmopolitans, dette gælder nok for mig og alle andre piger der savlede til Sex and The City og deres New York social life. Men en dag fik jeg lidt for mange Cosmopolitans – fik en lettere alkohol forgiftning og har ikke været helt så begejstret for dem siden. Dog er Ginger Passion en perfekt substitut. Perfekt efter en middag eller som en velkomstdrink. 

Ingredienser

Lys rom
Danskvand 
Frisk mynte 
Citronskiver
Ingefær og passionsfrugt sirup:
200 g sukker
500 ml vand
1 stk. ingefærskive (ca. 5 cm)
10 passionsfrugter 
2 citroner 

Sådan gør du

Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, for at lave siruppen. Når sukkeret er opløst, tilsættes frugtkød og kerner fra passionsfrugterne, ingefær og citronsaft og – skal. Dernæst fjernes det fra varmen og siruppen køles af. Ved servering, hældes lidt af siruppen i et glas fyldt med is og derefter tilføjes lys rom og danskvand. Tilsæt herefter lidt mynte og citron for den gode smag.Skinny Bitch med lime og agurk strimler

Nu er vi i drink-party kategorien. Dette er IKKE en cocktail.

Der er tre ting der kom ud af det blå indenfor de sidste par år: skyr, pulled pork og Skinny Bitch. Hvor kom det fra? Man kan ikke sætte sig ned og finde den forhandler eller det reklamebureau der gjorde dette til en succes – pludselig var det der bare – overalt. Skinny Bitch er frisk og uden sukkeret fra sodavand. De smager ikke godt lunkne eller hvis brusen er gået ud af danskvandet – de skal nydes iskolde og gerne med agurken i strimler og lime – ikke citron. Tip: laver du dem selv så brug din kartoffelskræller til agurken for at få den i strimler.

Ingredienser

Danskvand
Vodka
Lime
Agurk

Sådan gør du

Fyld glasset op med isterninger og tilsæt den ønskede mængde vodka og danskvand i glasset. Skær agurk i strimler og kom i glasset. Limen skæres i både og saften presses i efter egen smag.


Pink champagne med granatæble

Jeg er en sucker for præsentation – jeg elsker de trekantede cocktailglas, vintage whiskyglas og champagneglas (jeg samler faktisk på antikke krystal champagneglas). Jeg er meget æstetisk bevidst når det kommer til cocktails – måske fordi det jo ikke er meningen, at de skal hældes ned, men derimod nydes – så må de gerne være både en fryd for øjet og smagsløgene. Pink Champagne er en klassiker og pulpen fra granatæblet sætter det endelige æstetiske touch.  

Ingredienser

Modne granatæbler
Pink champagne
Sådan gør du

Hæld champagnen på de ønskede glas. Tilsæt pulp og kerner fra granatæblerne.

xxx  
Christiane

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *