Hindbærbrus med kefir

Ingredienser

1 ½ liter kogt vand

1 ½ dl økologisk rørsukker

150 g økologiske frosne hindbær

150 g økologiske frosne jordbær

1 skive økologisk citron

1 dl kefir-gryn

Sådan gør du

Hæld det kogende vand over sukker og frosne bær og lad det så og trække til væsken er lidt koldere end stuetemperatur. Sigt bærrene fra og hæld væsken på en glasbeholder med kefirgrynene i, tilsæt citronskiven. Lad blandingen stå under lå 2 dage ved stuetemperatur, sigt derefter kefirgrynene fra igennem en si med et tyndt klæde, det kan være et stykke ostelærred, gammelt lagen, vistestykke, og hæld selve drikken i en flaske med tætsluttende låg. Sæt derefter flasken i køleskabet nogle dage, smag derefter på den. Jo mindre sød den er, jo mere af sukkeret blevet omdannet til de gode bakterier, og jo bedre er det. Man siger at alt sukkeret først er væk efter 14 fulde dage, men smag dig frem, også 3-4 dage kan gøre det. Lader du flasken stå længe på køl, så husk at lette låget en gang imeellem, så kulsyren ikke får beholderen til at sprænge. Nyd din vandkefir med isklumper.

LÆS OGSÅ: Appelsinjuice med granatæblesaft

Bruger du frisk frugt og bær, så vent med at tilsætte frugten til efter sukkervandet er kølet af, og tilsæt frugten i step 2, når de første dage er gået og drikken hældes på flaske efter kefirgrynene er siet fra.

Prøv også andre varianter med:

·    Anden økologisk frossen frugt eller bær, blot det er økologisk

·    Frisk ingefær og citronskiver, giver en nærmest ginger ale-agtig sag, (som i øvrigt er genial på vodka og is – just FYI)

·    Friske stykker økologisk æble, pære, fersken eller anden frugt, prøv dig frem Friske usprøjtede bær

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet