Spicy Chai – den dejligste vinterdrik

Ingredienser

2 dl. vand

1 stykke frisk ingefær (ca. 5 cm) skåret i skiver

5 kapsler frisk kardemomme

2 stænger hel kanel

6 hele nelliker

1 stjerneanis

1-2 spsk. sort te

Evt. et drys friskkværnet sort peber

Ca. 8 dl. let- eller sødmælk

Honning efter smag

Selvom mange forbinder chai-teen med jul, pga. alle dens vidunderlige, sødmefulde varme krydderier, som gerne hører sig julen til, så er det en drik jeg nyder at drikke alle årets kolde måneder. Den er på sin egen måde sært beroligende og betryggende, det er som at få en langt, varmt kram indefra. Nok den hyggeligste drik jeg kender, og ja, også bedre end kakao, hvis du spørger mig. Jeg har en veninde som synes chai smager af flydende risengrød, men så er det fordi, hun kun har smagt de fælt søde pulver-drikke af den slags man finder på diverse cafeer. Jeg synes det er for sødt, og så mangler alle de herlige smags-nuancer, som man får, når man gør sig den umage at lave sin chai selv. Derudover får man ej heller alle de fine egenskaber, som krydderierne har at tilbyde os. Denne te-blanding er sødmefuld, kraftig og aromatisk og varmer ud i alle vinterkolde led. Tag og prøv at lave den, det er supernemt, og det smager altså ganske skønt!

4 store glas.

Sådan gør du

Bring vandet i kog og tilsæt sort te og krydderier. Lad vandet koge op igen, sluk for varmen, og lad blandingen stå og trække under i ½ – 1 time. Sådan her kan grundblandingen fint holde sig adskillige dage i køleskabet. Sigt krydderier og te fra før ekstrakten fordeles i 4 store glas. Varm mælken op til lige under kogepunktet og fordel over teen. Drys med lidt stødt kanel og server med honning til.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og