Sunde vidunderlige dråber

Ingredienser

150 – 200 g ikke afskallede mandler/nødder/kerner, som har ligget i blød i vand natten over, eller mere, gerne et helt døgn

8 dl – 1 liter koldt vand

1 knivspids ren vaniljepulver 

1 knivspids salt 

1-2 medjool dadler, disse kan undværes, du kan også søde med lidt agave- eller ahornsirup

Det er fra tid til anden, at jeg kaster mig over at lave mælk af nødder og kerner. I perioder glemmer jeg det, får ikke sat i blød og har måske for travlt, og så i andre perioder går jeg helt bananas, producerer og producerer, og forstår slet ikke hvordan jeg kan leve uden. Sådan har jeg det nu.

Jeg finder det ovenud fantastisk, at man ved a blende iblødsatte nødder/kerner/mandler, kan få sådan en smagfuld, cremet og fuldstændig vidunderlig væske, som ikke kun smager så englene synger, men også er super sund og nærende. Fulde af sunde fedtstoffer, eks. omega fedtsyrer, calcium, højt indhold af fibre, D,E & B—vitamin, ingen mættede fedtsyrer og særdeles skånsomt for dit blodsukker. Selvfølgelig varierer det næringsmæssige indhold alt efter hvilke frø/kerner/nødder du bruger, men du kan godt regne med at der findes masser af sundhedsfremmende og gode egenskaber i de fleste varianter. Mine foretrukne er mandler, hasselnødder, kokosnød, sesam, solsikke og macademia, men sidstnævnte er dog en noget kostbar affære. Mandelmælk er min all-time favourite, dog.

Det er på en måde lidt dumt at arbejde med en egentlig opskrift, så jeg vil hellere give dig nogle guide-lines til hvordan du laver denne dejlige, veganske drik, så er de eksakte mængder ikke helt så vigtige.

Sådan gør du

Blend mandler/nødder eller kerner med resten af ingredienserne i 5-7 minutter, til væsken er skummende og hvid.

Hæld væsken igennem en sigte med et stykke ostelærred eller et slidt viskestykke i og lad stille og roligt væsken løbe igennem. Saml klædet sammen til sidst og tryk den sidste væske ud. Du kan vælge at bruge pulpen fra nødderne til at putte i brød, knækbrød eller kage, det er fyldt med fibre og smager dejligt.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være