Snaps kan også være feminint, blødt & nemt at lave

Når jeg siger snaps, hvad tænker du så? Jeg vil vædde med, at for mange af jer læsere, er snapsen noget der hører påskefrokosten, de marinerede sild og måske primært den ældre generation til. Mine forældre og bedsteforældre ynder i hvert fald at skylle den fede mad til julefrokosten ned med et glas rensende snaps, mens de yngre familie-medlemmer, (og her tæller jeg mig selv med;)), som oftest takker nej. Snapsens markante og kraftige smag kan godt være noget af en brændende mundfuld, hvis man ikke lige er vant til den, men faktisk er det ikke helt fair at snakke om snaps som en “enhed”, fordi der efterhånden findes så mange forskellige varianter, ganske ligesom når vi snakker om andre typer spiritus som rom, whiskey eller gin.
Den gode gamle Brøndums eller Rød Aalborg husker de fleste af fra de diverse højtidsbestemte samlinger i familiens skød, men over de seneste årtier og år, er der skudt nye og mildere snapsevarianter frem på scenen, som er knap så kraftfulde, og kæler lidt mere for sartere smagsløg. Snaps er nemlig ikke bare snaps.

“…men over de seneste årtier og år, er der skudt nye og mildere snapsevarianter frem på scenen, som er knap så kraftfulde, og kæler lidt mere for sartere smagsløg. Snaps er nemlig ikke bare snaps”

Det viser sig særligt med et af de helt nye tiltag som Aalborg Akvavit er kommet med her i 2016. De har fremstillet en Basis Snaps, som har taget snapsebrygningens fine kunst hen på et niveau, hvor vi alle kan være med. Kvinder som mænd, unge som gamle. Et gør-det-selv-koncept, som gør det muligt at fremstille sin helt egen yndlings-snaps, hvad enten man er til frisk citron, mild og sødmefuld vanilje eller måske en aromatisk og velsmagende lakridsnaps. Snapsebasen er økologisk og med en alkohol-procent på 35, hvilket giver en mild og ren snaps, som ikke kradser i halsen. Det sjove ved dette koncept er, at der absolut ingen regler er. Kunstnerisk, kulinarisk frihed, så at sige. Og så behøver du ikke have særlige viden, ekspertise eller erfaring indenfor snaps, du skal bare have en mening om, hvad du særligt godt kan lide, og de har vi alle. Nogle smage og dufte taler bare mere til nogle end andre, og det er præcis den fornemmelse man skal bruge. Hvad enten det er pebermyntebolsjer, duftende kaffebønner eller måske den aromatiske, syrligsøde duft og smag af rabarber.

“Et gør-det-selv-koncept, som gør det muligt at fremstille sin helt egen yndlings-snaps, hvad enten man er til frisk citron, mild og sødmefuld vanilje eller måske en aromatisk og velsmagende lakridsnaps”

Et klogt og inspirerende move fra Aalborg Akvavit, fordi det viser, at de kender tidens tendens. Det ligger i vores tidsånd, at ønske at sætte vores individuelle aftryk på alt fra indretning, mad, måden vi klæder os på til måden vi rejser på. Man kan sige at Aalborg Basis har lavet en ramme, som du som forbruger kan udfylde, præcis som du ønsker. En ramme som gør det nemt at være kreativ og sætte sit eget individuelle præg. Det tror jeg, er ganske rigtig set. Fordi vi ønsker ikke at købe færdige koncepter. Vi ønsker ikke at få fortalt hvad vi kan lide og ikke lide, vi vil meget hellere selv sætte vores eget individuelle aftryk, og skabe noget som afspejler lige præcis den vi er. Desuden er det sjovt, og det giver lyst til at eksperimentere. Ideen om at vi kan gøre os tanker om, hvilke råvarer og smage vi er særligt glade for, og så ganske enkelt overføre dem til en snaps, synes jeg er både fascinerende og rigtig spændende. Alt er muligt, f.eks blev jeg til præsentationen af konceptet præsenteret for en bacon-snaps, altså en basis-snaps hvori der var lagt et stykke koldrøget bacon, som gav snapsen en umiskendelig røget og salt karakter. Og før du rynker på næsen, så blev vi enige om, at denne snaps ville være perfekt i en Bloody Mary, som ville løftes til yderligere højder af den røgede undertone i smag og duft. Yes, som sagt. Alt er muligt. Selv er jeg svært glad for citron, så det vidste jeg, at jeg gerne ville have i en mine snapse. Citron og vanilje, som er et match made in heaven, og viste sig at give en herlig aromatisk, blød  og feminin snaps, med masser af duft og smag. 

“Jeg vil ganske ærligt sige, at mit forhold til snaps ikke er det samme, efter jeg er blevet introduceret til dette herlige koncept. Jeg elsker tanken om, at jeg kan kan costumize min helt egen snapsetype, supernemt og overskueligt”

Jeg vil ganske ærligt sige, at mit forhold til snaps ikke er det samme, efter jeg er blevet introduceret til dette herlige koncept. Jeg elsker tanken om, at jeg kan kan costumize min helt egen snapsetype, supernemt og overskueligt. Det er helt sikkert, at jeg kommer til at lege med forskellige smage og kombinationer, der dukker simpelthen hele tiden nye ideer op, som jeg har lyst til at afprøve. Og ovenstående med citron og vanilje er i hvert fald blevet en favorit, som stensikkert vil blive serveret og drukket med is, danskvand og måske et skvæt hyldeblomst på de lune sommeraftenener.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide