Drinks til din weekend: Sip en sommerlig snaps

For nogle uger siden havde jeg fornøjelsen af at stifte bekendtskab med Aalborg akvavits nyeste tiltag, nemlig den såkaldte Aalborg Basis snaps, som gør det muligt at eksperimentere og lege med at udvikle sine helt egne snapse, med netop de smage du holder allermest af. Basis snapsen er økologisk, alkoholprocenten på 35 % gør den mild og blød i munden, og så kommer den belejligt i et stort syltetøjsglas med en bred åbning, som gør det er nemt at tilsætte smagsgivere direkte til Basis snapsen, hvad enten det er frugt, krydderurter, lakrids, you name it! Jeg har virkelig hygget mig med at gå og prøve forskellige varianter af, netop for at finde frem til noget som er ganske særligt godt og lige up my alley. Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at det er så nemt at kreere en drik, som har lige netop de smagsmæssige kendetegn, som du selv ønsker at komme i den. Intet mere, intet mindre. Jeg er virkelig fascineret af, hvordan snapsen tager smag af de ingredienser man tilsætter. Det er som om den optager lige præcis de smagsnoter der kendetegner den tilsatte råvare, nærmest som om smagen ekstraheres fra det tilsatte, og overføres til snapsen, som så får sin egen karakteristiske smag. Du er ikke i tvivl når du smager for eksempel en agurkesnaps eller en rabarbersnaps. Det smager ganske enkelt af det du forbinder med netop en agurk eller en stængel rabarber. På en fin og subtil, men samtidig meget distinkt måde. Derfor er det helt perfekt at lave cocktails af, fordi du får den der rene smage, som ikke overdøves af for eksempel sukker eller noget kunstigt smagstilsat. Personligt har jeg utvivlsomt fundet frem til et par favoritter, som stensikkert kommer til at følge mig henover sommeren. Dem får du her:

Agurkesnaps med danskvand & frisk basilikum

Citron-vanilje snaps med hyldeblomst

Tyrkisk peber snaps med stjerneanis

Rabarber-vaniljesnaps 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være