Drikkevarer

Golden milk – Gurkemeje, ingefær latte

Golden milk - Gurkemeje

Sidste uge, da solen begunstigede os med en smule af sit nærvær, var det som om hele byen vågnede for en stund. Jeg selv kan mærke det i mit humør, i takt med at verden bliver lysere, bliver jeg ganske enkelt et gladere menneske. Og jeg er stensikkert ikke alene om det. Lige nu føles det som om at vinterens sidste krampetrækninger sætter i kraft og konkurrerer med foråret om at komme til.

LÆS OGSÅ: Når kaffen smager af eventyr & forventning

Heldigvis er lysere tider uundgåelige, det er blot et spørgsmål om tid. På den måde er der dog noget retfærdighed til. Men vinteren aftager ikke uden at efterlade sig de sidste aftryk. Overalt synes jeg der er skranteri og småsygdomme i spil, som om vi liiiige skal have de sidste baktusser over os, inden vi får lov at overgive os til foråret. Herhjemme har mine børn været plaget af snotnæser den sidste måned, og det er altså nogle genstridige omgange, som kan være svære at komme af med. Jeg selv er gået nogenlunde fri. En af grundende kunne være indtagelsen af denne gyldne drik. Golden milk, eller turmeric ginger latte, om du vil. Der er dog ikke noget latte over den i almindelig kaffe-forstand, næ den er derimod proppet med lutter sunde sager, og varmer simpelthen helt ned i tåspidserne. Hvis du er mad- og sundhedsinteresseret, så vil du nok have stødt på den ude i cyberspace, hvis ikke, så får du lidt info her.

LÆS OGSÅ: Acai smoothie bowl

Gurkemeje er stjerneingrediensen her, og hvis du vil vide hvorfor, så læs evt denne artikel jeg har skrevet om dens fortræffeligheder. Det er en immunbooster uden lige, og bekæmper egenhændigt alt fra menstruationssmerter, hudproblemer, forhøjet kolesterol, milde depressioner, betændelsestilstande i leddene, bare for at nævne nogle stykker. Det er en sand vidunderrod, der er ikke så meget mere at sige om det. Egentlig synes jeg også ideen med at erstatte den klassiske morgenkaffe med mælk, virker ret okay. Denne gyldne drik smager ganske vist ikke af kaffe, men den har noget af det samme lidt hyggelige, varme og comfort-agtige, som en god kop kaffe også har. Jeg er klar over, at ikke alle er klar til at droppe deres hellige kop morgenmokka, men er du frisk på noget nyt, så prøv denne i stedet. Det er super sundt, og giver faktisk også lidt af det samme energiboost som kaffen, bare uden et skud koffein.

✩ Golden Milk ✩
Se opskriften her

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *