Ingredienser
40 ml Bulleit Bourbon
20 ml Beetroot belsazar red vermouth (eller anden rød vermouth)
10 ml sort kardemomme sirup
10 ml kaffelikør
3 dråber Kelp salt solution (kan undlades)
3 dråber Pastis
Isterninger
SÅDAN GØR DU
1.Start med at lave din beetroot-vermouth. Du lader 20 centiliter rød vermouth trække med 15-20 tern af rødbede i 1×1 centimeter i 1-2 timer.
2.Lav kardemommesirup ved at lade 0,5 liter vand koge med 800 gram sukker og 10-12 sorte kardemommefrø i 20-25 minutter.
3.Hvis du vil lave ”Kelp salt solution” skal du koge agurkeskrald fra 1 hel agurk i 3 deciliter saltopløsning 8:1 i 10-12 minutter.
4.Kom alle ingredienserne op i et mikseglas med masser is, og rør rundt med en lang barske i cirka 10 sekunder.
- Si cocktailen gennem en strainer og over i et nyt glas med is, og pynt cocktailen, som du synes. Eventuelt med lidt rødbede, kaffebønner eller andet som cocktailen indeholder.