Hyldeblomstsaft – let & lækker sommerdrik

Ingredienser

Skyllet/renset hyldeblomster (ca. 1 x 4 L frysepose)

2 L vand

400 g sukker

3 økologiske citroner

Hyldeblomstsaft må virkelig være én af de ting, som udgør essensen af dansk sommer. Uhm, det er så lækkert! Lige nu står hylden i fuld flor, så det er bare ud i det fri og plukke løs af naturens herligheder. Her få du en nem og lækker opskrift på den klassiske hyldeblomstsaft.

Sådan gør du

Kom vand og sukker i en stor gryde, og smelt sukkeret ved mellem varme. Skær nu de grønne stilke af hyldeblomsterne, så du kun har blomsterne tilbage. Citronerne skylles og skæres i skiver. Når sukkeret er opløst i vandet, tilføjes hyldeblomster og citronskiver. Lad det stå i gryden, stadigvæk på mellem varme, i 10 min. Tag det herefter af varmen, og lad gryden køle af. Sæt herefter gryden på køl med låg på natten over.

Si nu hyldeblomster og citroner fra, og så har du den lækreste hyldeblomstsaft!

Velbekomme og god sommer!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og