[single_post_category_name]

Sådan laver du din egen nøddemælk

Det er ret nemt at lave sin egen mælk ud af nødder, og ved at lave den selv, så ved du præcis hvad der er i. Når man køber mælk lavet på fx. nødder, ris eller soya er der ofte tilsat sukker, og derudover er det også ret dyrt. Du kan lave mælk ud af fx. Mandler, cashewnødder, solsikkekerner, hasselnødder, sesamfrø og pekannødder.

Det er ret nemt at lave sin egen mælk ud af nødder, og ved at lave den selv, så ved du præcis, hvad der er i. Når man køber mælk lavet på fx. nødder, ris eller soya er der ofte tilsat sukker, og derudover er det også ret dyrt. Du kan lave mælk ud af fx. Mandler, cashewnødder, solsikkekerner, hasselnødder, sesamfrø og pekannødder.

Mandelmælk

Sådan gør du

Giver ca. 8-10 dl.

Mandlerne sættes i blød natten over. Næste dage hældes vandet fra, og mandlerne kommes i en blender med 1 l rent vand. Blend i et par minutter indtil det ligner hvidt mælk. Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv. Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

Hvis du gerne vil have din mælk til at smage af lidt mere, så prøv at tilsætte en smule kanel, et par dadler eller en smule vaniljekorn.

Kokosmælk 

Sådan gør du

Giver ca. 5 dl.

Kom kokosmel og kogende vand i en blender og lad det stå i ca. 10 minutter. Blend herefter i et par minutter minutter indtil det ligner hvidt mælk. Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv. Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

LÆS OGSÅ: Iste med kamille og hyldeblomst

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide