Opskriften på den bedste hjemmelavede nutella!

Denne her nutella er for vild. Den smager og dufter vidunderligt af letbrændte hasselnødder og er så blød cremet at den meget nemt , alt for nemt vil nogen måske påstå, glider ned, ske efter ske.
Ingredienser

250 g hasselnødder med skal

75 g rørsukker

75 g mørk chokolade

¼ tsk havsalt

½ tak rent vaniljepulver

1 ¼ dl kogt vand, afkølet til ca 60˚

Denne her nutella er for vild. Den smager og dufter vidunderligt af letbrændte hasselnødder og er så blød cremet at den meget nemt , alt for nemt vil nogen måske påstå, glider ned, ske efter ske. Jeg er ofte lidt skuffet over mange af de hjemmelavede nutellaer eller chokoladenøddercremer, som jeg har smagt rundt omkring på diverse cafeer og privat, fordi jeg simpelthen synes de mangler den klassiske nougat-nøddesmag, som jo er det allermest fantastiske og forrygende ved nutella. Den skal ikke minde om en trøffelmasse eller en chokoladecreme, for det er ikke det det er. Det er nutella, nøddecreme, og sådan er den bedst. Prøv den, prøv den, men det er på eget ansvar.

LÆS OGSÅ: Marengs lavet med kærlighed

Jeg har brugt en blender, og kan lige så godt sige at det er svært at lave den uden. Grunden er, at blender man nødderne længe nok, går de fra at være nøddemel til at blive til nøddecreme. Den naturlige olie i nødderne trænger simpelthen ud så og massen bliver fuldstændig cremet. Det tager lidt tid, så man skal have en smule tålmodighed, men altså, målet helliger midlet, ikke…?

Giver ca. 3 ½ dl. færdig nutella.

 

Sådan gør du

Varm ovnen op til 180˚ og læg nødderne i et ovnfast fad

Rist nødderne i ovnen til de gyldne og duftende og skallen begynder at krakelere; det tager omtrent en halv time, men hold øje i stedet for at kigge på uret

Nødderne skal være mørkegyldne, men må selvfølgelig ikke blive for mørke, da de så bliver brændte og bitre i smagen

Lad nødderne køle af i 5 minutters tid, indtil de akkurat er kølet nok til at man kan gnide det meste af skallen af

Det gør ikke noget at noget af skallen stadig sidder på, det smager man ikke når cremen blendes

Blend nødderne i ca 10 minutter

Stop et par gange undervejs og vend nødderne, så blenderen får fat i dem alle

Efter ca 10 minutter vil du kunne se at nødderne langsomt bliver til en creme

Tilsæt sukker, chokolade, havsalt, vanilje og vand og blend indtil cremen er ensartet og cremet

Hæld nutellaen på et rengjort glas og sæt den på køl

Nyd nutellaen indenfor de næste par uger, hvis den holder så længe 😉

LÆS OGSÅ: Stikkelsbærmarmelade med citron & hyldeblomst

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

4 britiske serier, vi elsker!

Indeholder reklamelinks til C More Elsker du også britisk tv? Så har streaming-tjenesten C More indgået samarbejde med Britbox, hvilket betyder, at C More nu har