Flutes med chokolade

Er baguettes med chokolade en hverdagsspise? Det kan måske diskuteres… Jeg tænker, at sammenlignet med en pakke toastbrød eller en thebolle, så er de her flutes fuldt på højde og langt over, snakker vi næringsindhold.
Ingredienser

Dag 1

Fordej:

10 g gær

1 spsk yoghurt eller kærnemælk, meget gerne økologisk, da de indeholder naturlige mælkesyrebakterier som er langt mere effektive end de kemisk fremstillede

3 dl vand

125 g hvedemel

 

Dag 2

1 spsk salt med top

1 dl danskvand

1 spsk sirup eller honning

200 g mørk chokolade, grofthakket

ca 450-500 g hvedemel, gerne med et højt glutenindhold, eks manitobamel

Er baguettes med chokolade en hverdagsspise? Det kan måske diskuteres… Jeg tænker, at sammenlignet med en pakke toastbrød eller en thebolle, så er de her flutes fuldt på højde og langt over, snakker vi næringsindhold. Brug en ordentlig og frisk hvedemel som indeholder både kim og skaldele, Skærtoft Mølle eller Meinerts Mølle kan anbefales, og så er jeg også glad for Bornholms Mølle Åkirkeby, som har en Hvedemel Ekstra, der har en virkelig fin hæveevne. Mel er ikke altafgørende, men det kan gøre hæve resultatet fra det virkelig gode til det helt forrygende. Men nok om det, det vigtigste er at du prøver at bage disse flutes, fordi kombinationen af det salte, sprøde og saftige surdejsbrød og den søde creme chokolade er ganske enkelt henrivende! Start fordejen om morgenen, da den skal stå 24 timer før resten af ingredienserne tilsættes.

Giver 3 – 4 flutes alt efter størrelse og tykkelse

Sådan gør du

Start med at blande ingredienserne til fordejen til en ensartet tynd dej, dæk med film og lad fordejen stå i 24 timer ved stuetemperatur. Herefter skal den gerne boble liftigt og virke ”levende”. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er smidig og glat. Har du en røremaskine kan det absolut bedst betale sig at bruge den, da der gerne skal en ordentlig omgang æltning til. Vær opmærksom på at dejen godt kan synes ret våd når den røres, men efterhånden vil samle sig når glutennettet bliver stærkere og binder dejen sammen. Når dejen er smidig og blank, lægges den i en oliesmurt skål og hæver ca 3-4 timer under klæde til den har fået dobbelt størrelse. Del nu dejen i to dele og form hver del til et aflangt flutes. Det gælder her om skiftevis forsigtigt at trække i og rulle dejen til et langt rektangel. Form afslutningsvis den ene langside ind over den anden, hiv enderne i spidser og læg flutene med sammenføjningen nedad på en bageplade. Drys med mel og lad flutene hæve yderlige halvanden time under film eller en plasticpose. Tænd ovnen på 250˚, når ovnen er varm skæres 3 snit i overfladen på flutene med en meget skarp kniv og sæt dem ind. Sprøjt med koldt vand et par gange i løbet af bagningen, så får du en dejlig sprød.

Læs også: Grøn power juice 

Læs også: Jordbær mango smoothie 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive