1 tsk smør til stegning
1 æg M/L
1 spsk væde, enten vand, mælk eller mælkealternativ
1 knivspids salt
Lidt peber
En omelet er noget nær det nemmeste at lave, og så smager det oven i købet skønt og mætter på en god måde. Det fylder dig op med et godt skud protein, så du kan holde dig mæt op af formiddagen, og den kan varieres i det uendelige. Jeg laver ofte den her variant med parmaskinke og gedeost, samt et eller andet grønt, oftest lidt optøet eller frisk spinat, rucola eller squash i tern. Gedeosten kan undlades, hvis man forsøger at gå udenom mælkeprodukter, dog skal det her tilføjes, at gedemælk er langt mindre belastende for fordøjelsen end regulær komælk, så overvej at prøve med lidt frisk gedeost og se hvordan maven reagerer. Det smager skønt! Jeg synes det cremede fra osten, den salte umamismag fra skinken og den milde ”grønne” smag fra squashen er perfekt sammenstemt.
Sådan gør du
Pisk alle ingredienserne godt sammen. Du kan tilføje en knivspids bagepulver, hvis du godt kan lide omeletten ekstra luftig. Smelt smørret på en lille pande, jeg bruger min fra Le Creuset, som er perfekt i størrelsen og desuden er nem at vende omeletten på. Smelt smørret og lad det bruse af uden at det bruner, hæld æggemassen på og lad det stege ved medium til høj varme. Efter et minut lægges fyldet på den ene halvdel, og efter yderligere et minuts tid, vendes den ene halvdel uden fyldet på over den med fyldet. Gelejd forsigtigt omeletten over på en tallerken og spis!
Læs også: Banan-kokosbrød
Læs også: Pandekager til morgenmad