250 g smør
150 g lys sirup
100 g g brun farin
150 g rørsukker
1 tsk stødte nelliker
½ tsk stødt allehånde
1 spsk stødt kanel
1 tsk potaske udrørt i 2 spsk. vand
100 g hakkede mandler
100 g sukat eller syltet ingefær i små tern
Fintrevet appelsinskal fra ½ økologisk appelsin
450 g mel
Brunkager kan man ikke komme udenom i julemåneden, og disse her er super gode og ret nemme at lave. Diverse fyld af appelsinskal og sukat kan udelades hvis man ønsker det.
Giver ca 60-70 stk
Sådan gør du
Anbring smør, sirup, sukker og farin i en gryde, og lad det stå over svag varme til smørret er smeltet. Lad massen køle ned og tilsæt de resterende ingredienser, æt dejen hurtigt sammen. Del dejen i 3-4 stykker og rul hver del til en pølse, læg dejen i køleskabet i mindst 3 timer eller natten over. Skær tynde skiver på ca 2 mm af dejen og bag brunkagerne ved 200 grader i ca 5 minutter, eller til de er gyldne. Lad dem køle af før de lægges i en lufttæt dåse.
Læs også: Julemarmelade med abrikos & appelsin
Læs også: Øllebrød med malt & kardemomme