Brunkager

Ingredienser

250 g smør

150 g lys sirup

100 g g brun farin

150 g rørsukker

1 tsk stødte nelliker

½ tsk stødt allehånde

1 spsk stødt kanel

1 tsk potaske udrørt i 2 spsk. vand

100 g hakkede mandler

100 g sukat eller syltet ingefær i små tern

Fintrevet appelsinskal fra ½ økologisk appelsin

450 g mel

Brunkager kan man ikke komme udenom i julemåneden, og disse her er super gode og ret nemme at lave. Diverse fyld af appelsinskal og sukat kan udelades hvis man ønsker det.

Giver ca 60-70 stk

Sådan gør du

Anbring smør, sirup, sukker og farin i en gryde, og lad det stå over svag varme til smørret er smeltet. Lad massen køle ned og tilsæt de resterende ingredienser, æt dejen hurtigt sammen. Del dejen i 3-4 stykker og rul hver del til en pølse, læg dejen i køleskabet i mindst 3 timer eller natten over. Skær tynde skiver på ca 2 mm af dejen og bag brunkagerne ved 200 grader i ca 5 minutter, eller til de er gyldne. Lad dem køle af før de lægges i en lufttæt dåse.

Læs også: Julemarmelade med abrikos & appelsin 

Læs også: Øllebrød med malt & kardemomme 

 

 

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet