Brunkager

Ingredienser

250 g smør

150 g lys sirup

100 g g brun farin

150 g rørsukker

1 tsk stødte nelliker

½ tsk stødt allehånde

1 spsk stødt kanel

1 tsk potaske udrørt i 2 spsk. vand

100 g hakkede mandler

100 g sukat eller syltet ingefær i små tern

Fintrevet appelsinskal fra ½ økologisk appelsin

450 g mel

Brunkager kan man ikke komme udenom i julemåneden, og disse her er super gode og ret nemme at lave. Diverse fyld af appelsinskal og sukat kan udelades hvis man ønsker det.

Giver ca 60-70 stk

Sådan gør du

Anbring smør, sirup, sukker og farin i en gryde, og lad det stå over svag varme til smørret er smeltet. Lad massen køle ned og tilsæt de resterende ingredienser, æt dejen hurtigt sammen. Del dejen i 3-4 stykker og rul hver del til en pølse, læg dejen i køleskabet i mindst 3 timer eller natten over. Skær tynde skiver på ca 2 mm af dejen og bag brunkagerne ved 200 grader i ca 5 minutter, eller til de er gyldne. Lad dem køle af før de lægges i en lufttæt dåse.

Læs også: Julemarmelade med abrikos & appelsin 

Læs også: Øllebrød med malt & kardemomme 

 

 

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide