Julemarmelade med abrikos & appelsin

Ingredienser

3 usprøjtede appelsiner

150 g tørrede abrikoser

ca. 3 dl vand

1 vanillestang

1 stang hel kanel

1 stjerneanis

2 dl rørsukker

Denne marmelade laver jeg hver jul, fordi den for mig har noget umiskendeligt ”julet” over sig. jeg elsker den helt som den er på et stykke knækbrød eller som tilbehør til en god nøddeagtig ost. Kort sagt, min yndlingsjulemarmelade, ren hverdagslækkeri i julemåneden. 

Giver ca 4 dl marmelade.

Sådan gør du

Skær det yderste orange skal af appelsinerne, undgå så vidt muligt det hvide under skallen. Skær derefter den hvide hinde af så kun de hele appelsiner er tilbage. Snit den yderste skal i tynde strimler og skær de hele appelsiner i store tern. Skær ligeledes abrikoserne i mellemstore tern. Anbring abrikoser, appelsintern og –skal, vand og vanille i en gryde og lad det koge op, skru derefter ned og lad ingredienserne simre under låg en time til halvanden for lavt blus. Rør undervejs. Når abrikoserne er helt bløde og massen har konsistens som en grov marmelade tilsættes sukker og hel kanel og stjerneanis. Lad marmeladen simre yderlige i 10-15 minutter, men pas på den ikke brænder på i bunden. Tilsæt løbende ca. halvanden dl mere vand, vær opmærksom på at den stivner yderligere når den er afkølet, så den skal ikke være for tyk. Hæld marmeladen på et skoldet glas og opbevar den på køl når den først er spist af.

Læs også: Øllebrød med malt & kardemomme

Læs også: Brunkager

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450