Øllebrød med malt & kardemomme

Ingredienser

Øllebrød

Ca. 1 kg rugbrødsskorper, jeg bruger Hedebagerens mørke rugbrød fra Irma

2 hvidtøl

8 hele kardemommekapsler eller 2 tsk. stødt kardemomme

1 spsk. flydende malt, kan undlades

Ca. 125-150 g mørkt muscovadosukker eller brun farin

Vand

 

Topping

Ristede hasselnødder

Let-pisket flødeskum

Øllebrød er ligesom alt andet grød begyndt at vinde popularitet igen rundt omkring i diverse små hjem. Og hvor er det dog dejligt! Og forståeligt. Det er den perfekte måde at bruge halvtørre rugbrødsrester på, hvis du spørger mig. Jeg tror helt seriøst ikke, jeg kan komme i tanke om en mere hyggelig spise, som smager af…, ja, egentlig hygge. Sådan lidt mørkt, sødt, fortættet og bare rigtig godt! Mine børn er vilde med det, og særligt her om vinteren er det en foretrukken morgenmad, som varmer helt ned i de små tæer på en kold decembermorgen. Hverdagsluksus på højt plan!

Sådan gør du

Læg rugbrødet i en gryde og hæld vand på så det dækker. Herfra skal det stå i blød indtil brødet er blødt og opløst, tiden varierer alt efter hvor hårdt og tørt brødet er. Tilsæt kardemommekapsler eller –pulver, hvidtøl, malt og sukker og tænd op under gryden for svag varme. Lad øllebrøden simre indtil den er helt ensartet og ”grødet” i konsistensen, tilsæt evt. lidt mere vand undervejs. Smag øllebrøden til, måske den skal sødes en smule mere. Den kan holde sig i køleskabet i en lille uges tid, men egner sig også rigtig godt til at blive frosset ned. Brug små fryseposer, så du lige har til et par portioner i hver.

Server den varme øllebrød med kold flødeskum og lidt hakkede hasselnødder. Mums!

LÆS OGSÅ: Julemarmelade med abrikos & appelsin 

LÆS OGSÅ: Gulerodsboller med frisk timian

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Lækre, sprøde squash-fritter med feta & springløg

Disse lækre, sprøde og fedtede fritter bliver serveret i let variation på mange restauranter på Symi, Grækenland. De smager helt vildt godt – som små friturestegte dejboller, der er sprøde udenpå og bløde indeni. Det klæ’r dem med masser af den revne squash, som tilfører lidt frisk saftighed, og feta og dild er et smagsmæssigt prik over i’et.

4 britiske serier, vi elsker!

Indeholder reklamelinks til C More Elsker du også britisk tv? Så har streaming-tjenesten C More indgået samarbejde med Britbox, hvilket betyder, at C More nu har