Biscotti med chokolade & mandler

Ingredienser

2 æg str. L

2 dl rørsukker

4-4 ½ dl hvedemel

1 tsk. bagepulver

50 g meget finthakkede mandler

1 tsk. salt

Skal af ½ usprøjtet citron

200 g hele mandler

100 g grofthakket chokolade

Jeg har virkelig en svaghed for alt nemt bagværk. Det med at man putter et minimum af indsats ind i noget og stadigvæk bliver belønnet med et vidunderligt ’outcome’, det er jo magi. Jeg elsker det! Måske er det fordi jeg er magelig – indrømmet – men who doesn’t like easy? Og det er ikke fordi jeg ikke elsker at stå og nørde og nørkle med opskrifter, og mit perfektionist-gen lever da også i bedste velgående, men måske netop derfor er det skønt med de der nemme opskrifter, som bare virker. De her biscotti er det der gode mix af noget som er sødt, men stadig ikke så sødt, så man får dårlig samvittighed, når man spiser en håndfuld. Det er gode knasende gumlekager, som har det med at forsvinde, næsten uden man opdager det. De kan varieres nærmest uendeligt. Forskellige nødder og kerner, hvid- eller mælkechokolade, rosiner eller tranebær, og så er timian i frisk form faktisk også rigtig godt.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader, og beklæd to bradepander med bagepapir. Bland mel, salt og bagepulver i en skål for sig. Pisk æggene og sukkeret til blandingen er hvid, luftig og skummende, og vend derefter resten af ingredienserne i. Dejen skal ”samles” sammen til en ensartet dej, men ikke røres eller æltes. Del dejen i tre og form hvert stykke til pølser på ca. 4 cm bredde og læg dem på bradepanden. Bag pølserne i ca 20 minutter til de er let lysebrune og hævede. Tag dem ud, skru ovnen ned på 100 grader og lad kagerne køle let ned i fem minutters tid, før du skærer dem skråt på tværs til biscotti-kager på ca. 1 cm tykkelse. Læg kagerne tilbage på de to bradepander og bag dem i ovnen i 25-30 minutter til de er tørre og let lysebrune. Lad dem køle af på en rist før de lægges i en kagedåse.

Tip: Hvis du vil optimere lidt på sundhedsfronten, så erstat det fine mel med fuldkornsmel og brug sukrin gold eller kokospalmesukker i stedet for regulært rørsukker.

Læs også: Scones med kardemomme & glace

Læs også: Müslibarer til hverdagen 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være