3 spsk neutral olie, gerne kokosolie
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg
1 frisk rød chili, smag hvor stærk den er, og tilsæt efter smag
1 spsk finthakket ingefær
den bløde del af 1 stilk citrongræs, finthakket
1 spsk stødt koriander
1 spsk gurkemeje
1 spsk karry færdigblanding, mild
1 spsk garam masala
2 dåser hakkede tomater
2 dåser kokosmælk
5 dl kyllinge- eller grøntsagsfond
5 mellemstore kartofler i store tern
3 søde kartofler i store tern
1-2 spsk sukker eller kokospalmesukker
Salt
Limesaft
Ca 200 g friske spinatblade
Til servering
Drænet yoghurt eller skyr
chilipasta
En rigtig god og nem curry er en god ret at kunne mestre. Det er sundt, det kan varieres og det er virkelig, virkelig lækkert, og det er en genial hverdags-ret at have i sit repetoire, fordi den kan laves på så mange forskellige måder. Jeg laver ofte den her curry som en grundsauce, herfra kan man så varme saucen op med kold kylling, grøntsager eller laksetern, bare for at nævne et par eksempler. Denne her version er lavet fra bunden med søde kartofler, almindelige kartofler og frisk spinat, og den smager helt vidunderligt med en skefuld drænet yoghurt og en smule chilipasta, jeg bruger Sambal Oelek, som smager stærkt uden at det bliver for voldsomt, og så har den en dejlig sødme i smagen, som passer fint til currysaucen. Du kan spise den med naan eller fladbrød til, se link til opskrift.
Til ca. 8 personer.
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg mellemfint og svits i olien i ca 5 minutter ved medium varme. Løgene skal simre og stege, men ikke branke. tilsæt chili, ingefær og citrongræs og lad det stege med et par minutter yderligere. Tilsæt krydderier, hakkede tomater, kokosmælk og fond og lad det koge op. Put kartofler og søde kartofler ved, og lad saucen simre uden låg til grøntsagerne er møre. Bliver saucen for tyk undervejs, tilsættes lidt vand. Smag curryen til med sukker, salt og lime- eller citronsaft. Vend spinatbladene i inden servering, fordel i skåle og top hver skål med en skefuld yoghurt og chilipasta. Frisk koriander er også rigtig dejligt til.
Tip: hvis du vil have kylling til, kan du tilsætte ca 400 g kyllingefilet i strimler når kartoflerne er næsten møre. Kyllingen skal simre omtrent 10 minutter, når den tilberedes i filet, uden ben og knogler.