1 dl kokosolie
1 1/2 dl flydende honning
skal og saft af 1 øko-appelsin
200 g dadler
200 g grofthakkede mandler
100 g græskarkerner
75 g sesamfrø
50 g kokosmel
300 g grovvalsede havregryn
Disse müslibarer er et kæmpehit både i madpakken og som eftermiddagssnack, når blodsukkeret er lavt sidst på dagen.
Konceptet er enkelt: lav dem – det tager max 5 minutter, bag dem – det tager lidt længere, og prop en i munden, når du har lyst til noget at gnave på, men gerne vil have den gode samvittighed intakt. Købebarer er proppet med sukker og ofte også dårligt fedt og gør intet andet end at sætte dit blodsukker i yoyo-agtige svingninger. Lav dem her i stedet. De smager sindssygt godt og er ovenikøbet moderat sunde.
Opskriften giver ca. 16-20 stk.
LÆS OGSÅ: Scones med kardemomme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 130 grader
Smelt kokosolien sammen med honning og saften fra appelsinen
Hak dadlerne så fint som muligt, det er nemmest i en foodprocessor, og rør dem derefter sammen med mandler, græskarkerner, sesamfrø, kokos og havregryn
Tilsæt honning-olieblandingen og rør det sammen til en masse
Pres blandingen ned i en bradepande med bagepapir til et ca. 1 cm tykt lag
Det betyder ikke noget, at du ikke fylder bradepanden ud, så former du bare en lige linje, barerne holder formen under bagningen
Bag barerne gyldne og helt sprøde i ovnen, det tager 1 times tid, og lad dem køle let ned, før du skærer dem i aflange firkanter
Lad så müslibarerne køle helt ned, før du putter dem i en lufttæt beholder
Tip:
Hvis du vil skeje ud, så lav chokolademüslibarer således: Fordel mørkt eller lyst chokoladepålæg af god kvalitet over baren, inden den skæres ud, og mens den endnu er varm. Lad chokoladen smelte og skær ud i de ønskede firkanter – yummy!
LÆS OGSÅ: Gode til madpakken & morgenbordet: Gulerodsboller med frisk timian