Den nemme snack: Müslibarer til din hverdag

Ingredienser

1 dl kokosolie

1 1/2 dl flydende honning

skal og saft af 1 øko-appelsin

200 g dadler

200 g grofthakkede mandler

100 g græskarkerner

75 g sesamfrø

50 g kokosmel

300 g grovvalsede havregryn

Disse müslibarer er et kæmpehit både i madpakken og som eftermiddagssnack, når blodsukkeret er lavt sidst på dagen.

Konceptet er enkelt: lav dem – det tager max 5 minutter, bag dem – det tager lidt længere, og prop en i munden, når du har lyst til noget at gnave på, men gerne vil have den gode samvittighed intakt. Købebarer er proppet med sukker og ofte også dårligt fedt og gør intet andet end at sætte dit blodsukker i yoyo-agtige svingninger. Lav dem her i stedet. De smager sindssygt godt og er ovenikøbet moderat sunde.

Opskriften giver ca. 16-20 stk.

LÆS OGSÅ: Scones med kardemomme

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 130 grader

Smelt kokosolien sammen med honning og saften fra appelsinen

Hak dadlerne så fint som muligt, det er nemmest i en foodprocessor, og rør dem derefter sammen med mandler, græskarkerner, sesamfrø, kokos og havregryn

Tilsæt honning-olieblandingen og rør det sammen til en masse

Pres blandingen ned i en bradepande med bagepapir til et ca. 1 cm tykt lag

Det betyder ikke noget, at du ikke fylder bradepanden ud, så former du bare en lige linje, barerne holder formen under bagningen

Bag barerne gyldne og helt sprøde i ovnen, det tager 1 times tid, og lad dem køle let ned, før du skærer dem i aflange firkanter

Lad så müslibarerne køle helt ned, før du putter dem i en lufttæt beholder

 

Tip: 

Hvis du vil skeje ud, så lav chokolademüslibarer således: Fordel mørkt eller lyst chokoladepålæg af god kvalitet over baren, inden den skæres ud, og mens den endnu er varm. Lad chokoladen smelte og skær ud i de ønskede firkanter – yummy!

LÆS OGSÅ: Gode til madpakken & morgenbordet: Gulerodsboller med frisk timian

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Lun kartoffelsalat med asparges

Ingredienser3 spsk. eddike, gerne æbleeddike 3 spsk. sukker ¾ dl fløde 3 friske mellemstore rødløg 1 bundt danske radiser, skåret over på langs 2 spsk.