Scones med kardemomme & glace

Ingredienser

Scones

350 g hvedemel

150 g koldt smør i tern

Revet skal af ½ usprøjtet appelsin

¼ tsk salt

4 spsk sukker

1 tsk bagepulver

1 tsk stødt kardemomme

½ tsk natron1

1 ¾ dl kærnemælk

Glace

Saften fra 1 appelsin

Flormelis

Jeg elsker når det simple viser sig at være det bedste. Når ganske få effekter kombineret giver et resultat, som ganske enkelt er forrygende. Få ingredienser, få justeringer, perfekt scone. Sådan er det med denne opskrift. De tager knap 10 minutter at lave, dernæst et kvarter at bage, og det er faktisk det. På noget nær ingen tid, kan du tage de lækreste nybagte, smørduftende, lette og luftige scones ud af ovnen. Kardemommen passer nærmest latterligt godt sammen med orangesmagen, og den let syrlige glasur er virkelig dejlig til. Jeg kan godt lide at lave den helt tynd, så den flyder ud og blot dækker overfladen med et sukkeret, krakeleret lag.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200˚ almindelig varme. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt smørret. Gnid smørret ind i melet til har en rasp-lignende tekstur, der må gerne være lidt klumper af smør imellem, det giver en lækker flaget tekstur i den færdige scone. Lav et hul i midten af melblandingen og tilsæt kærnemælk. Arbejd hurtigt dejen let sammen uden at ælte for meget, den skal nærmere samles. Dejen skal ikke være ensartet, jo mindre du ælter, jo lettere og porøse bliver dine scones, hvorimod det modsatte er tilfældet, hvis du ælter dejen for meget. Tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm. Tryk sconesne ud med et glas eller lignende ca 7-8 cm i bredden og pensl dem med æg og drys med en smule sukker. Bag dem 12-15 minutter til overfladen er gylden og sprød. Lad sconesne køle lidt af imens du rører en tynd glasur. Fordel over de stadig lune scones og nyd dem samme dag.

LÆS OGSÅ: Müslibarer til hverdagen

LÆS OGSÅ: Gulerodsboller med frisk rosmarin

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450