Rundstykker

Ingredienser

6-7 g gær, (en lille klump på størrelse med en stor ært)

5 dl lunkent vand

1 spsk havsalt

1 spsk sukker

Ca. 500 g hvedemel

200 g durumhvedemel

2 poser blå birkes eller 100 g sesam

Endnu en perfekt everyday basic – Rundstykker!  Men er det ikke noget man køber, tænker du så, kære læser? Ikke nødvendigvis. Faktisk er det ikke svært at lave sine egne rundstykker, og de smager så uendelig meget bedre end dem man kan købe hos bageren. De er perfekte at fryse, så har du altid rundstykker ved hånden en søndag morgen, de skal blot direkte fra fryseren, en tur under vandhanen og så i en 200˚ varm ovn i 7-9 minutter.

Ca. 12-14 stk

Sådan gør du

Bland gær, salt og sukker i det lunkne vand. Tilsæt de to typer hvedemel, og rør dejen grundigt, den kan måske virke lidt våd, men vil samle sig og begynde at slippe siderne af formen, når du har rørt i ca. 5-7 minutter. Hvis den bliver ved at være klistret, så tilsæt lidt mere hvedemel, men kun lidt ad gangen.Vend dejen til en kugle på et meldrysset bord og læg den tilbage i skålen. Lad dejen hvile tildækket i mindst 8 timer, gerne natten over. Tag nu dejen ud på køkkenbordet og del den i ca 12-14 lige store dele. Rul rundstykkerne runde og vend dem i enten birkes eller sesam, hvis du blot drysser det over, så vil det ikke sidde ordentligt fast. Lad rundstykkerne hæve til næsten dobbelt størrelse på en bageplade, og bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 20 minutter. For at få dem ekstra sprøde, kan du sprøjte en dl vand i på ovnens sider, når de har bagt halvvejs. Lad rundstykkerne køle lidt ned og server dem lune med koldt smør og en god marmelade.

Tip: Hvis du ikke gider den lange ventetid, så sæt gærmængden op til 25 g, det vil forkorte hævetiden betragteligt.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være