[single_post_category_name]

Glutenfri fladbrød med hampefrø

Hampefrø er en fantastisk kilde til aminosyrer og fedtsyrer, proteiner, faktisk siger man at 250 g hampefrø er nok til ernæringsmæssigt at holde et menneske i live i en uge. Hampefrø indeholder i lighed med hørfrø den essentielle omega 3 fedtsyre alpha-linolensyre ALA, men adskiller sig ved også at indeholde omega 6 fedtsyren gamma-linolensyre GLA, sågar i et næsten optimalt forhold. Frøene er desuden rige på lignaner, der er befordrende for såvel tarm som kolesterolniveauer, så har du problemer med forhøjet kolestorol, så er en skefuld af disse frø om dagen en rigtig god ide. Dermed indeholder hampefrøolie en noget nær ideel fedtsyrefordeling. Smagen er let nøddeagtig, konsistensen sprød og knasende, hvilket gør dem oplagte at integrere i madlavningen. De er dejlige i disse sprøde, lækre fladbrød, men er også gode som sprød topping i både salater, på smoothies. Blend evt. med sesamfrø og hørfrø, for en supernærende fiberrig drys over morgenmaden. Husk dog at disse meget olieholdige frø, skal spises lige efter de er blendet, da de harskner hurtigt, og ellers kan miste deres fine egenskaber.

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne sammen og rør eller ælt indtil dejen er ensartet. Det kan være der skal lidt ekstra mel eller væske i, tænk på konsistensen på en grov mørdej. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir til ca. 2 mm. tykkelse og læg bagepapiret på bagepladen. Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 – bagetiden varierer alt efter hvor tynde fladbrødene er, så hold godt øje. Lad fladbrødet køle af på en rist, og knæk dem så i ukurrante stykker. De skal være helt kolde før de lægges i en lufttæt dåse.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide