1 pose tørrede kikærter, sættes i blød dagen inden, mindst 12 timer
2 store spsk. tahine (sesampasta)
Saften fra 1 stor citron, (smag dig frem, måske lidt mere)
Ca. 2-3 dl af kogevandet fra kikærterne
1 tsk. sød paprika
1 tsk. stødt spidskommen
Ca. 1 ½ dl god olivenolie
Evt. 1 fed frisk hvidløg salt
En god hummus smager så englene synger og fylder dig med næring og energi. Et dejligt brød, lidt grøntsagssticks og en skål fuld af den blødeste, smagfulde og mest cremede hummus – så er du tæt på at have et fuldbyrdet måltid.
Det kan MEGET godt betale sig at lave sin egen hummus, for det er dyrt at købe færdigt, og det smager lang fra lige så godt. Mit trick til at få hummusen ekstra cremet og blød er, at koge kikærterne i 3 – 3 ½ time inden de blendes med de øvrige ingredienser. Derudover putter jeg altid generøse skefulde tahine (sesampasta) i, som giver den der let brændte nøddeagtige smag. Sød paprika, spidskommen, masser af citronsaft, god olivenolie og frisk chili, så er den hjemme. Det er faktisk ikke altid at jeg putter frisk hvidløg i, det er en temperamentssag, men jeg synes også hummus er dejlig uden. Husk at lave hummusen lidt til den tynde side, den vil suge væske og sætte sig, når den får lov at stå i køleskabet.
LÆS OGSÅ: Lækker hjemmelavet falafel-sandwich
Og i øvrigt – hummus kan godt laves med forkogte købe kikærter, men hvis du på nogen måde kan overskue det – og det kan du – så kog dine kikærter selv. Det er overskueligt og du får en langt lækrere hummus ud af det.
Sådan gør du
Kog de iblødsatte kikærter med et løg (det giver smag, men kan undværes) i 3 timer til kikærterne er helt bløde
Sigt vandet fra og blend de kogte, afkølede kikærter med 2 dl af kogevandet og resten af ingredienserne undtagen olien
Hæld olien i i en stråle mens blenderen kører
Tilføj mere af vandet hvis den behøver det, konsistensen skal være blød
Smag til med salt, evt. lidt mere citron/paprika/spidskommen
LÆS OGSÅ: Ristede rosenkål & butter bean humus