Boghvede-crumble med æbler & bær

Ingredienser

Crumble-dej

150 g bløde dadler, gerne medjool-dadler

150 g blødt smør

75 g kokossukker

150 g mellemfint hakkede mandler eller hasselnødder

Ca. 125 g boghvedemel

50 g mandelmel

1 strøget tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt kardemomme

1 knivspids salt

Korn fra ½ vaniljestang, valgfrit


Fyld

4-5 mellemstore æbler

200 g frosne brombær

100 g tørrede kirsebær, kan undlades

Crumble må være den mest versatile dessert ever! Stort set alt kan puttes i en crumble, og det er en super taknemmelig dessert at lave gluten- og sukkerfri. Dadlerne og kokossukkeret giver en herlig karamel-agtig smag, som klæder den her type kage, og man kan sagtens erstatte almindeligt hvedemel med enten en fuldkorns- eller speltvariant eller gå helt glutenfri med enten boghvedemel, mandelmel eller en anden glutenfri variant. Fyldet kan jo varieres i det uendelige. Jeg elsker tanken om at man kan lave en crumble med hvad man har i skabene. Mel, hvad enten det er mandelmel, boghvedemel, speltmel osv, og pærer, æbler, bær, ferskner eller anden stenfrugt. Æbler er så skønne sammen med både brombær og de tørrede kirsebær. Jeg bruger de frosne her uden for brombærsæsonen.

LÆS OGSÅ: Mandelkager med chokolade

Det er også værd lige at sige et par ord om nødder, for de er ganske enkelt uundværlige her. De giver det helt rigtige crunch og sprødhed, og du kan bruge lige den slags du vil. Dog bliver særlige fedtholdige nødder som para- eller cashewnødder hurtigere brændte, fordi olien harskner. Prøv denne herlige dessert, og efterhånden kan du lave din helt egen variant.

Denne kage rækker til 6-8 personer.

Sådan gør du

Hak dadlerne fint og bland med hænderne sammen med de øvrige ingredienser til crumbledejen er som en ”krumlet” dej. Den skal blot blandes nødtørftigt sammen, ikke trykkes eller æltes for meget. Skær æblerne i kvarte og dernæst over på tværs og læg halvdelen i et fad med bagepapir i bunden. Vend brombærrene og kirsebærrene med æblerne. Smuldr crumbledejen over, sørg gerne for der stikker lidt æbler eller brombær op hist og her. Bag crumblekagen i 35-40 minutter ved 175˚, hold øje til sidst, hvis overfladen begynder at blive for mørk, så læg et stykke sølvpapir over de sidste minutter. Server crumblen lun med kold flødeskum eller en skefuld skyr.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være