Tortilla med spansk accent

Ingredienser

Ca. 400 g nye kartofler

100 g jordskokker

3 mellemstore løg

1 fed hvidløg

2 spsk soltørrede tomater, valgfrit

2 spsk finthakket bredbladet persille

125 ml olivenolie

6 store æg

2 spsk vand eller mælk

Peber

Salt


Topping

Purløg og friske cherrytomater eller hvad din fantasi byder dig

Vi elsker vores klassiske æggekage med purløg og bacon, og det med god grund. Men den spanske model, med masser af kartofler og løg er altså også et forsøg værd, særligt hvis man har lyst til et lidt mere fyldigt måltid. Ligesom med klassiske danske retter, vil man finde utallige versioner og varianter over tortillaen, blandt andet er der mange som tilsætter rød peber, soltørrede tomater og persille eller timian, men den klassiske ret fra Catalonien er blot med kartofler og løg, (så vidt jeg i hvert fald ved). Der skal bruges ret meget olie til at stege kartoflerne, men den sigtes fra når de er færdige, så bliv ikke foruroliget over mængden. Normalt laves tortilla med kartoflerne i fine skiver, men jeg tog den lette løsning med tern. Hvis du har tid og ro, så lav endelig skiver.

Jeg har tilføjet jordskokker i tern, fordi jeg elsker deres let nøddeagtige smag, men feel free til at eksperimentere med andet, om du vil. Bare husk at forstege grøntsagerne sammen med kartoflerne, så de er helt møre.

Sådan gør du

Skær løg, kartofler og jordskokker i tern eller skiver og varm olien  godt op i en pande, gerne slip-let hvis du har. Steg grøntsagerne møre, det tager omtrent 20-25 minutter, og hæld så olien fra. Pisk æggene med vand eller mælk og smag til med salt og peber. Varm panden op med 3 spsk. olie og læg grøntsagerne på. Hæld æggemassen over og lad tortillaen stege i ca. 15 minutter ved lav varme, indtil den begynder at være fast. Når kun overfladen stadig er blød, vendes tortillaen ud på en tallerken, og vendes tilbage ud på panden, nu med den stegte side øverst. Steg færdig et par minutter og vend så tortillaen ud på et fad og server med masser af frisk purløg og måske friske tomater.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være