Aqua fresca med lime & mynte

Ingredienser

1 hel agurk, skrællet ekstra skiver til servering

1 ½ – 2 dl sukker

2 stængler citrongræs

Saften fra 6 lime

1 bundt mynte

Masser af knust is

Limebåde og agurkeskiver  til servering

Aqua fresca er en skøn læskende sommerdrik i familie med limonade. Den sælges overalt i latinamerika, og kan varieres efter forgodtbefindende. Det kan oversættes til ”frisk vand” og laves traditionelt med en eller anden slags frugtpure, som hældes igennem en sigte så pulpen eller frugtkødet sigtes fra, og du får en klarere drik. Bland den rene uforarbejdede frugtsaft med vand eller danskvand, masser af is og smag til med limesaft og eller friske krydderurter, som her mynte. Også spiselige blomster som hybenrose, kamille, lavendel og syren kunne tilføre en fin blomstret aroma. Det er med at prøve sig frem og finde en favorit. Meloner, stenfrugter og bær er alle meget velegnede.

LÆS OGSÅ: Nyd sommeren med disse nemme, hjemmelavede pindeis

Sådan gør du

Blend agurken og kør den igennem en sigte så større stykker fjernes og kun den rene saft er tilbage. Fjern de yderste dele af citrongræsset og knus med skaftet fra en kniv eller en kagerulle. Bland agurkesaften med limesaft, sukker og citrongræs. Hæld i glas med isklumper og top med vand eller danskvand. Læg en skive lime og citronskiver ved og server!

LÆS OGSÅ: Bruschetta på 4 forskellige måder

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive