1 hel agurk, skrællet ekstra skiver til servering
1 ½ – 2 dl sukker
2 stængler citrongræs
Saften fra 6 lime
1 bundt mynte
Masser af knust is
Limebåde og agurkeskiver til servering
Aqua fresca er en skøn læskende sommerdrik i familie med limonade. Den sælges overalt i latinamerika, og kan varieres efter forgodtbefindende. Det kan oversættes til ”frisk vand” og laves traditionelt med en eller anden slags frugtpure, som hældes igennem en sigte så pulpen eller frugtkødet sigtes fra, og du får en klarere drik. Bland den rene uforarbejdede frugtsaft med vand eller danskvand, masser af is og smag til med limesaft og eller friske krydderurter, som her mynte. Også spiselige blomster som hybenrose, kamille, lavendel og syren kunne tilføre en fin blomstret aroma. Det er med at prøve sig frem og finde en favorit. Meloner, stenfrugter og bær er alle meget velegnede.
LÆS OGSÅ: Nyd sommeren med disse nemme, hjemmelavede pindeis
Sådan gør du
Blend agurken og kør den igennem en sigte så større stykker fjernes og kun den rene saft er tilbage. Fjern de yderste dele af citrongræsset og knus med skaftet fra en kniv eller en kagerulle. Bland agurkesaften med limesaft, sukker og citrongræs. Hæld i glas med isklumper og top med vand eller danskvand. Læg en skive lime og citronskiver ved og server!
LÆS OGSÅ: Bruschetta på 4 forskellige måder