Glutenfri blondie med macademia-nødder

Ingredienser

125 g smør

100 g hvid chokolade 150 g hakket hvid chokolade

200 g rørsukker

2 æg L

1 tsk vaniljepulver

150 g mandelmel

1 tsk fint majsmel

1 tsk flagesalt

½ tsk bagepulver

100 g macademianødder

Jeg tror efterhånden, det er gået op for de fleste af jer, at jeg er mere end almindeligt glad for kager. Og denne lille nemme sag er bestemt ingen undtagelse. Den er god. Den er mere end god. Brownien kender vi alle, hvorimod dens lidt lysere lillesøster blondien er knap så berømt. Lidt sødere, lidt mildere i smagen, men stadig i høj grad en bid værd. Faktisk har jeg det sådan, at hvor meget jeg end holder af mørk chokolade, så kan jeg også godt synes det nogen gange næsten er for overvældende og kraftigt i smagen. Det er ikke noget jeg siger højt i rum med for mange chokoladeentusiaster, for det nærmer sig jo nærmeste blasfemi, særligt hvis jeg så begynder at snakke om hvid chokolade, som en ægte chokoladeafficianado sandsynligvis vil affærdige som “ikke ægte chokolade” med et hånligt kast med nakken. Hvilket det faktisk heller ikke er, når nu ret skal være ret. Hvid chokolade består fortrinsvis af kakaofedt, mælk/mælkepulver, sukker og enten ægte eller kemisk fremstillet vanilje. Den mørke kakaomasse som giver både den mørke og den lyse mælkechokolade deres farve, findes ikke i hvid chokolade. Derfor er den kendetegnende smag heller ikke smagen af kakao, med hvad der dertil hører af bitre, syrlige, nøddeagtige toner, men mere en meget mild, cremet, mælket smag, som jeg altså rigtig godt kan lide. Og ligesom med al anden slags chokolade er der meget stor forskel på kvalitet, og det KAN betale sig at gå efter en ordentlig en af slagsen. Her får chokoladen følgeskab af macademianødder, som nok sådan cirka er den sprødeste nød jeg kan komme i tanke om. Knas, mums og en fin nøddesmag, som ikke er så kraftig som hos for eksempel hasselnødden, men sammen med den milde chokoladesmag er den helt perfekt. Det er en herlig kage, snasket, konfektagtig og god. Og til sidst en lille note; jeg kan godt lide at tilsætte ret meget salt for at få en sweet ’n salt effekt, men du kan sagtens reducere mængden.

1 lille bradepande, ca.20×30 cm

Sådan gør du

Bred macademianødderne ud på en bageplade med bagepapir og rist dem ved 175˚ på ovnens midterste rille i ca. 6-8 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle helt af.  Anbring smør og hvid chokolade i en gryde og smelt under laveste varme. Pisk æg og sukker sammen til det er luftigt og lyst og vend den afkølede smør-chokoblanding i. Bland mandelmel, majsmel, salt og bagepulver sammen og vend ligeledes i dejen sammen med den grofthakkede chokolade og macademianødderne. Hæld dejen i en bradepande med et stykke bagepapir i bunden, skru ned på 160˚ og bag kagen i 45-50 minutter, den skal være blød i midten, den vil sætte sig når den afkøles.

Tip: hold øje med at kagen ikke bliver for mørk i overfladen, hvis det sker, så bag den færdigt med et stykke bagepapir eller et stykke sølvpapir over.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er