Jordbærkoldskål

Ingredienser

4 pasteuriserede œggeblommer

6 spsk flormelis

kornene fra en vaniljestang

skal og saft fra en økologisk citron

3 dl ymer

1 ltr. økologisk kœrnemœlk

½ ltr. fløde

300 g friske jordbœr

 

Når jeg ikke nyder de danske jordbær ganske som de er, i al deres pragt og velsmag, så holder jeg meget af at lave jordbærkoldskål. Hvis du har en rest bær til overs, som har masser af smag, men måske ikke helt er så fine mere, så er det den perfekte måde at bruge dem på. Min opskrift er den gammeldaws af slagsen, med æggeblommer, vanilje og ymer, og det giver den lækreste cremede koldskål, som smager helt vidunderligt af sol, sommer og barndom. Farven er fortryllende prinsesse-lyserød, så smuk er dennne dessert også.

6-8 portioner

Sådan gør du

Pisk æggeblommer og sukker, vanilke og citronskal til en tyk og cremet æggesnaps og vend ymer og kærnemælk i. Blend koldskålen med de friske jordbær og server med letpisket flødeskum og gode kammerjunker til, så bliver det næsten ikke bedre!

 

P7051387.JPG

P7051366.JPG

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide