Krydret blomkål med spejlæg

Ingredienser

1 hoved blomkål

2 spsk smør

1 fed hvidløg finthakket

2 stængler forårsløg i tynde skiver

½ tsk stødt spidskommen

½ tsk stødt koriander

evt. ½ tsk karry

1 drys tørrede chiliflager

salt

Topping

1 spejlæg

forårsløg

Jeg har et eller andet med stegt blomkål. Stegt i smør, vel at mærke. Smør og blomkål er nemlig en gudsbenådet konstellation, mærk jer det, kære læsere. Smørrets nøddeagtige, salte fedme går så godt sammen med det milde, søde blomkål, at man kun kan blive glad af at spise det. Det her er min hofret når det kommer til den nemme aftensmads-løsning og derfor skal den med som en everyday basic. Fordi for mig, er den ganske uundværlig. Blomkål er ligesom alt andet kål fantastisk sundt, og fås til ganske få penge, ofte under en tyver. Det tager 10 minutter hvor det passer sig selv at dampe det, og så er det ellers bare at smide det på panden med smør, forårsløg og krydderier, det smager forrygende. Spejlæg er min evigt trofaste partner in crime, når jeg ikke orker at lave ”rigtig” mad, det bliver jeg aldrig træt af, og sådan et skal der på. Friske forårsløg i tynde skiver, og vupti, så har du aftensmad. Så nemt er det!

2 personer

Sådan gør du:

Anbring det hele blomkål uden bladi en gryde med ca 5 cm vand i bunden. Sæt låg på og lad det dampe til det er mørt, det varierer alt efter størrelsen på blomkålshovedet. Du skal kunne stikke en grøntsagsknis igennem uden den store modstand, men blomkålen skal ikke være så mørt at det går fra hinanden. Der må gerne være en smule bid.

Tag det ud og skær det i grove stykker og lad det køle ti minutter. Smelt smørret på en pande og svits hvidløget, forårsløget, chili og krydderierne i et par minutter ved middel varme. Tilsæt blomkålet og svits med til det er let brunet og varmt. Smag til med salt. Fordel på to tallerkener. Steg to spejlæg på panden, drys med salt og masser af friskkværnet peber og læg ovenpå blomkålen. Drys med masser af frisk forårsløg og server!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide